Letartóztatták a volt főbérlője megölésével gyanúsított férfit


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a büntetési tétel, és a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei miatt szükséges az intézkedés.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 6-ig – annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A gyanú szerint a férfi múlt pénteken késő délután a bejárati ajtót megrongálva bement egy óbudai vendégház egyik lakásába.

A sértett – a vendégház üzemeltetője – ezt észlelve megjelent a lakásban, ahol szóváltásba keveredett a gyanúsítottal. A vita során a terhelt egy vadászkéssel többször megszúrta a sértettet, aki a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

letartóztatták

A terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, és tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.Ezen felül a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő.

„Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak” – közölte a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 12.

Katonák is taníthatnak a közoktatásban

Szigorítanák az iskolai mobilhasználatot, könnyebb lenne örökbe fogadni a kórházban hagyott csecsemőket és októbertől Budapesten is az Országos Mentőszolgálat venné át a fővárosi ügyeleti ellátást – ezt emeli ki a hétfőn benyújtott, kedden elfogadott salátatörvény rendelkezéseiből a Telex.