Letartóztatták a volt főbérlője megölésével gyanúsított férfit


Bár a beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a büntetési tétel, és a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei miatt szükséges az intézkedés.

Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2022. január 6-ig – annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban – közölte a Fővárosi Törvényszék.

A gyanú szerint a férfi múlt pénteken késő délután a bejárati ajtót megrongálva bement egy óbudai vendégház egyik lakásába.

A sértett – a vendégház üzemeltetője – ezt észlelve megjelent a lakásban, ahol szóváltásba keveredett a gyanúsítottal. A vita során a terhelt egy vadászkéssel többször megszúrta a sértettet, aki a sérülései következtében a helyszínen életét vesztette.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását.

A terhelt cselekménye bizonyítottság esetén emberölés bűntettének megállapítására lehet alkalmas, és tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.Ezen felül a gyanúsított személyi és egzisztenciális körülményei is kedvezőtlenek: bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni. Bár a terhelt beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő.

“Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak” – közölte a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. január 24.

Börtönbe küldték Nicolas Sarkozy volt munkatársait

Börtönbüntetésre ítélte a párizsi büntetőbíróság Nicolas Sarkozy volt francia államfő (2007-2012) volt közvetlen munkatársait, köztük Claude Guéant-t, az elnöki hivatal volt vezetőjét az Elysée-palota által túlszámlázott közvélemény-kutatások miatt.

2022. január 24.

Vodkát használtak a fertőtlenítőszerben a hamisítók

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak.

2022. január 24.

Megújul a Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat

A Kúriai Döntések Bírósági Határozatok folyóirat 70. évfolyama 2022. január 20-tól külsejében is megújulva és – a kor kívánalmainak megfelelően – a fenntarthatóság jegyében online, szabad hozzáférésű (open access) kiadványként jelenik meg.