Letartóztattak egy marihuánakertészt a a XVII. kerületben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bíróság elrendelte egy 39 éves férfi letartóztatását, aki marihuánaültetvényt gondozott.

A férfi egy XVII. kerületi ingatlan kertjében és – a kifejezetten erre a célra kialakított, sátorszerű mobil – szekrényekben szellőztető-, világító- és fűtőrendszerrel kannabiszt termesztett.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.

A nyomozási bíró a letartóztatást – az indítvány indokaival egyetértve – egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A rendőrség 59 tő kifejlett kannabiszt és 12 tő palántát találtak a férfi ingatlanában.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 29.

Az EU belügyminiszterei megállapodtak az átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról

A több mint négymillió, jelenleg az Európai Unióban élő ukrajnai menekült helyzetének kiszámíthatóbbá tétele érdekében az Európai Unió Tanácsa megállapodott a háború elől menekülőknek nyújtott, 2024 márciusában lejáró átmeneti védelmi jogállás érvényességének meghosszabbításáról 2025. március 4-éig – tájékoztatott az uniós tanács.