Letartóztattak egy marihuánakertészt a a XVII. kerületben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A bíróság elrendelte egy 39 éves férfi letartóztatását, aki marihuánaültetvényt gondozott.

A férfi egy XVII. kerületi ingatlan kertjében és – a kifejezetten erre a célra kialakított, sátorszerű mobil – szekrényekben szellőztető-, világító- és fűtőrendszerrel kannabiszt termesztett.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta a szökés-elrejtőzés és a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.

A nyomozási bíró a letartóztatást – az indítvány indokaival egyetértve – egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezéssel élt – közölte a Fővárosi Főügyészség hétfőn. A rendőrség 59 tő kifejlett kannabiszt és 12 tő palántát találtak a férfi ingatlanában.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 12.

Az Európai Bizottság jelentése a Digitális évtized szakpolitikai program időarányos teljesítéséről

A Bizottság a mai napon közzétette a digitális évtized helyzetéről szóló második jelentést, amely átfogó áttekintést nyújt a Digitális évtized szakpolitikai program által 2030-ra kitűzött digitális célkitűzések és célok elérése terén elért eredményekről. A jelentést idén első alkalommal kíséri a tagállamok által benyújtott, a digitális évtizedre vonatkozó nemzeti stratégiai ütemtervek elemzése, amely részletezi az EU digitális átalakulásához való hozzájárulás érdekében tervezett nemzeti intézkedéseket, intézkedéseket és finanszírozást.

2024. július 12.

Július 15-től ítélkezési szünet a bíróságokon és az Alkotmánybíróságon

2024. július 15. és augusztus 20. között ítélkezési szünetet tartanak a bíróságok. Az ítélkezési szünet időtartama alatt a bíróságok – főszabály szerint – nem tartanak tárgyalásokat. Az Alkotmánybíróságon július 22-től augusztus 30-ig tart az ítélkezési szünet. Az egyes kormányzati igazgatási szervek, hivatalok is tarthatnak igazgatási szünetet.