Nyakon szúrta volt élettársát – emberölési kísérlet miatt emeltek vádat


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 39 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki az utcán, dulakodás közben nyakon szúrta volt élettársát.

A pár élettársi kapcsolata 2020 áprilisában szűnt meg a férfi féltékenysége miatt, ellene agresszivitása miatt a bíróság 2020. április 24-én távoltartást is elrendelt.

A nő a következő hónapban a férfi nevében obszcén tartalmú üzeneteket küldött a férfi nőismerőseinek, ezért 2020. május 28-án a férfi akkori élettársa Bátonyterenyén megállította őt.

Beszélgetésük hamar vitává fajult, amibe a férfi is becsatlakozott. Miután a sértett és a férfi kettesben maradt, folytatták a veszekedést; a férfi hamarosan a megölésével fenyegetőzött, mire a nő előbb kezével próbálta távol tartani magától a férfit, majd hátrálni, azután futni kezdett előle.

Menekülés közben a 112-es számon kért segítséget; amikor a férfi ezt meghallotta, nadrágzsebéből elővett egy 5,5 centis pengéjű kést és nyakon szúrta a nőt, majd további két szúrást ejtett a nyakán és a karján. A vérző nő egy közeli étterem dolgozóitól kért segítséget, a férfi eközben elsétált a helyszínről.

A bántalmazás és a jelentős vérveszteség miatt a nő súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek az azonnali helyszíni segítségnyújtás, majd a szakszerű mentő- és orvosi ellátás nélkül a halálához vezetettek volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt – közölte a megyei főügyész, Bóna Gyula.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Orbán: a tapasztalat és a szakmai tekintély indokolta Sulyok Tamás jelölését

A tapasztalattal, az alkotmány- és a jogi ügyekben való jártassággal, a nemzetközi jog ismeretével, a nemzetközi térben való „forgolódással”, a politikai intézmények természetrajzának ismeretével és egy szakmai tekintélyt is megadó életúttal indokolta Sulyok Tamásnak, az Alkotmánybíróság (Ab) elnökének államfői jelölését a miniszterelnök.

2024. február 22.

Az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli köztársasági elnöknek a Fidesz-KDNP

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. Kocsis Máté közölte azt is, hogy a Fidesz elnöksége Deutsch Tamást javasolja a Fidesz-KDNP EP-listavezetőjének.