Őrizetben marad a Hős utcai drogárus


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónappal meghosszabbította a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint új pszichoaktív anyagokkal kereskedett Budapesten, a X. kerületi Hős utcában – közölte a Fővárosi Főügyészség. A végzés egyelőre nem végleges.

A közlemény szerint a 19 éves férfi a kőbányai Hős utcában 2017 augusztusa és 2018 áprilisa között biofű és varázsdohány fantázianevű új pszichoaktív anyagot árult a családtagjaival együtt. A gyanúsított az eljárásban korábban elrendelt bűnügyi felügyeletéből tavaly márciusban megszökött – a nyomkövető eszközt levágta magáról -, de a rendőrség újból elfogta.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság egyelőre nem végleges végzésével egy hónappal meghosszabbította a férfi letartóztatását az eljárásban való részvétel biztosítása és bűnismétlés megakadályozása miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a négy férfi – a 43 éves G. Róbert, a 19 éves G. Gábor, a 25 éves G. Máté és a 31 éves D. Boldizsár – ellen új pszichoaktív anyaggal való, bűnszövetségben elkövetett visszaélés miatt folyik nyomozás. A dílerek 2016-tól egészen 2018 nyári elfogásukig mintegy 2900 adag új pszichoaktív anyagot adhattak el – közölték.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. december 5.

Drogkereskedő testvérpárt ítéltek el

Drogkereskedő testvérpárt ítélt három, illetve három év négy hónap börtönbüntetésre a Salgótarjáni Járásbíróság jogerősen – közölte a Nógrád megyei főügyész.
2019. szeptember 12.

Jogerősen elítélték a neten drogot áruló párt

Jogerősen tíz, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy párt, amik az interneten árultak új pszichoaktív anyagnak minősülő drogot és kábítószert.