Prostitúcióra kényszerítette élettársát


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hat év fegyházbüntetésre ítélt emberkereskedelem, kényszermunka és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntette miatt a Fővárosi Törvényszék hétfőn első fokon a férfit.

Az ítélet szerint a férfi rávette az élettársát arra, hogy prostituáltként dolgozzon, majd a nőtől elvette az ebből származó jövedelmét és azt a közös életvitelükre, saját magára, illetve korábbi élettársára és a vele közös gyermekére fordította. A férfi a sértettet többször bántalmazta és fenyegette, ezzel bírva rá a nőt a prostitúció folytatására.

A vádlott a hétfői előkészítő ülésen nem ismerte be a vádiratban foglaltakat, így a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet, ezen a bizonyítási eljárás keretében meghallgatta a férfit, a sértettet és egy további tanút is, majd ítéletet hozott.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a vádlott büntetett előéletét és a halmazatot, míg enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a terhelt két kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban pedig enyhítésért jelentett be fellebbezést közölte a Fővárosi Törvényszék.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek