Súlyosabb büntetést kérnek az anyjára vascsővel támadó férfira


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta.

A kondorosi férfit a Gyulai Törvényszék az édesanyja sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt. Az ügyészség a terhelttel szemben azért emelt vádat, mert 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet ittas állapotban, szóváltást követően, önmagából kivetkőzve egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte. A sértett ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket szenvedett, azonban védekezésének köszönhetően koponyasérülést nem szenvedett, így az életveszélyes vagy halálos eredménnyel járó sérülést sikerült elkerülnie.

Az elsőfokú ítélettel szemben fellebbezett az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében valamint a vádlott és védője az emberölés bűntettének kísérleténél enyhébb, súlyos testi sértés megállapítása és a büntetés enyhítése végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést, míg a vádlott és védője fellebbezését alaptalannak ítélte, melyre tekintettel az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a vádlott büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)


Kapcsolódó cikkek

2022. szeptember 27.

Sokba kerülhet a munkáltatónak a szerződés el nem olvasása

Két friss és precedensképes bírósági döntést mutat be az act Bán & Karika Ügyvédi Társulás szakértője, melyekben a jogvita elkerülhető lett volna, ha a munkáltató kellő körültekintéssel jár el, és elolvassa a munkavállalója munkaviszonyának megszüntetéséhez kapcsolódó dokumentumokat.