Súlyosabb büntetést kérnek az anyjára vascsővel támadó férfira

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását indítványozta.

A kondorosi férfit a Gyulai Törvényszék az édesanyja sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 7 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt. Az ügyészség a terhelttel szemben azért emelt vádat, mert 2019 nyarán a vele egy háztartásban élő sértettet ittas állapotban, szóváltást követően, önmagából kivetkőzve egy vascsővel bántalmazta és forró vízzel leöntötte. A sértett ennek következtében többszörös töréses és égési sérüléseket szenvedett, azonban védekezésének köszönhetően koponyasérülést nem szenvedett, így az életveszélyes vagy halálos eredménnyel járó sérülést sikerült elkerülnie.

Az elsőfokú ítélettel szemben fellebbezett az ügyészség a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében valamint a vádlott és védője az emberölés bűntettének kísérleténél enyhébb, súlyos testi sértés megállapítása és a büntetés enyhítése végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség mint másodfokon eljáró ügyészség fenntartotta a büntetés súlyosítására irányuló ügyészségi fellebbezést, míg a vádlott és védője fellebbezését alaptalannak ítélte, melyre tekintettel az elsőfokú ítélet megváltoztatására, a vádlott büntetésének súlyosítására tett indítványt.

Az elsőfokú ítélettel szemben bejelentett fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog döntést hozni – derül ki az ügyészség közleményéből.

(Jogászvilág)

Kapcsolódó cikkek:


Dolgozói után kémkedett a francia IKEA
2021. június 18.

Dolgozói után kémkedett a francia IKEA

A francia bíróság egymillió euró bírság megfizetésére kötelezte az IKEA-t a cég francia alkalmazottai utáni kémkedése miatt, mert a világ legnagyobb bútorkereskedőjét elmarasztalták az alkalmazottak személyes adatainak nem megfelelő kezelése és tárolása miatt.

Hogyan tarthatja meg a kontrollt a tulajdonos a menedzsment felett?
2021. június 18.

Egy cég életében sokszor előfordul, hogy annak korábbi egyszemélyi tulajdonosa és menedzsmentje szétválik. Ilyen felállásban a tulajdonos elemi érdeke, hogy magánál tartsa a végső ellenőrzést. Ez viszont sokszor csak speciális jogi eszközökkel biztosítható.

Börtönbüntetést kértek Sarkozyre
2021. június 18.

Hat hónap letöltendő és hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kért csütörtökön az ügyészség Nicolas Sarkozy volt francia államfőre a 2012-es elnökválasztási kampánya törvénytelen finanszírozása miatt.