Székely Ákost nevezték ki a Kúria elnökhelyettesévé


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Székely Ákos 2012 szeptembere óta ítélkezik a Kúrián, 2014 februárjától vezeti a legfőbb bírói fórum Büntető Kollégiumát. Határozott idejű vezetői megbízatása 2020. szeptember 1-vel kezdődik.

Átvette elnökhelyettesi kinevezését dr. Székely Ákos, a Kúria Büntető Kollégiumának igazgatási feladatokkal megbízott tanácselnöke. Dr. Áder János köztársasági elnök ünnepélyes keretek között nyújtotta át az okiratot 2020. augusztus 31-én, a Sándor Palotában.

A kinevezés a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló törvény rendelkezése alapján, a Kúria elnökének javaslatára történt. A Kúria Teljes Ülése még júliusban meggyőző többséggel támogatta Székely Ákos elnökhelyettesi pályázatát.

(kuria-birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2024. április 19.

Csökkenő kkv terhek, szigorítások a közreműködők tevékenységében – Módosult az ESG törvény

Négy hónappal az új ESG törvény elfogadását követően jelent meg a törvény első módosítása, amely számos ponton átalakítja, illetve kiegészíti az ESG adatszolgáltatásra, a nyilvántartásokra és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát (SZTFH) megillető hatósági jogkörökre vonatkozó rendelkezéseket. A módosításról Györfi-Tóth Péter, partner, a DLA Piper Hungary ESG szakterületének vezetője és Dránovits Dóra, a DLA Piper Hungary szenior ügyvédje készítettek összefoglalót.