Szigorú feltételek mellett, de engedélyezik az eutanáziát Franciaországban


A francia elnök szerint az új törvény lehetővé teszi majd, hogy a halálos betegséggel küzdő, elviselhetetlen fizikai vagy pszichés fájdalmat szenvedő felnőttek bevegyenek egy halálos gyógyszert – írja az Euronews.

Újabb európai országban válik legálissá az eutanázia: Emmanuel Macron elnök bejelentette, hogy új törvény készül az orvosilag segített kegyes halálról Franciaországban – olvasható az Euronews cikkében.

A La Croix és a Liberation című lapok által hétfőn közölt interjúban Macron elmondta, hogy az új törvénytervezet a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő felnőttekre korlátozódik, akik várhatóan „rövid vagy középtávon” meghalnak, és akik „kezelhetetlen” fizikai vagy lelki fájdalomtól szenvednek – olvasható az Euronews híradásában.


Kapcsolódó cikkek

2020. február 27.

Jogellenes az eutanázia tilalma

A német alkotmánybíróság szerint sérti a német alaptörvényt az eutanázia szolgáltatások tilalma.
2021. január 25.

Az eutanáziától az EBK kötvényvásárlásain át a lehallgatásig

Az intézkedéseknek köszönhetően sikerült 2020-ban is megőrizni a német igazságszolgáltatás hierarchiájának csúcsán álló bíróság működőképességét. Ezt mutatják a tavaly hozott nagy horderejű döntések. A következőkben ezek közül tekintem át az öt legfontosabbat.