Társkereső oldalakról gyűjtötte, kifosztotta, s csaknem megölte áldozatait


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. október 2-án megtartott ülésén meghosszabbította 3 hónappal annak a nőnek a letartóztatását, akit a Budaörsi Rendőrkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények elkövetésével gyanúsít.

A gyanúsított különböző internetes társkereső oldalakon regisztrált, egy nem őt ábrázoló fényképpel, „Krisztina” néven. 2018. szeptember elejétől október 3-i elfogásáig elektronikus levelezés útján kapcsolatba lépett az ügy 3 sértettjével és különböző helyszínekre – többnyire a férfiak lakására, egy alkalommal a margitszigeti szökőkúthoz – személyes találkozót beszélt meg velük. A gyanú szerint azzal a céllal érkezett a találkákra, hogy a sértetteket bódult állapotba hozza a náluk, illetve a lakásokban talált értéktárgyaikat elvegye. Ehhez a sértetteknek műanyag palackban vagy cserépbögrében kínált, általa készített 2-3 dl mennyiségű italt, amelytől a sértettek bódult, eszméletlen állapotba kerültek. A gyanúsított a sértettek ruházatát átkutatta és magához vette értéktárgyaikat. Értékes mobiltelefonokat, pénztárcákat, készpénzt és valutát zsákmányolt. A harmadik sértettől bankkártyát, mellyel az interneten vásárlásokat kezdeményezett összesen 4.043.000,-Ft értékben, melyből 100.000,-Ft összegű vásárlás volt sikeres.

A sértettek másnap minden esetben rosszullétre, zavart állapotra panaszkodva orvoshoz fordultak és kórházba kerültek.

A gyanúsítottat a nyomozó hatóság egy budapesti szórakozóhelyen elfogta, ruházatából és táskájából SIM kártyák, E-mail címek, jelszavak, valamint vényköteles tabletták kerültek elő. Az igazságügyi orvos és toxikológus szakvélemények alapján megállapítható, hogy a sértettek a szervezetükbe juttatott gyógyszerek hatására közvetlen életveszélyes állapotba kerültek.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés megakadályozása érdekében a gyanú tárgyát képező bűncselekmények sorozatjellegére is figyelemmel, valamint arra, hogy a gyanúsított más bűncselekmények kapcsán a próbára bocsátás hatálya alatt követte el jelen bűncselekményeket, meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2019. december 5. napjáig.

A gyanúsított és védője elsődlegesen a letartóztatás megszüntetése, másodlagosan enyhébb kényszerintézkedés elrendelése miatt nyújtottak be fellebbezést.

A végzés nem végleges, de végrehajtható.

(birosag.hu)


Kapcsolódó cikkek

2019. augusztus 9.

A szabadság fokai

Két vadonatúj, izgalmas könyv hihetetlen, de igaz történetek alapján.
2019. augusztus 6.

Gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat

Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Vas megyei erdőbe csalt egy agancsvásárlással foglalkozó embert, majd többször rálőtt – közölte a Vas Megyei Főügyészség.