Tatár-Kis Pétert kinevezték a Fővárosi Törvényszék elnökévé


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tatár-Kis Pétert nevezte ki a Fővárosi Törvényszék elnökévé az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke – közölte a törvényszék.

Tatár-Kis Péter kinevezése június 17-étől 2026. június 16-áig szól.

Tatár-Kis Péter tavaly júniustól megbízott elnöke volt a Fővárosi Törvényszéknek. Egyéves megbízására azután került sor, hogy az elnöki álláshelyre kiírt pályázat ismételten eredménytelen lett – közölték akkor.

Az elnök 1996 óta dolgozik a bírósági szervezetben. 2000-ben kapott bírói kinevezést a Balassagyarmati Városi Bíróságra, amelynek 2008 és 2012 között elnökhelyettese is volt. 2012-től a Balassagyarmati Törvényszéken ítélkezett, majd 2015-ben az OBH-ba került, ahol a bírósági főosztályt vezette. 2016-ban visszatért a Balassagyarmati Törvényszékre, amelynek 2018 novemberétől megbízott elnöke volt.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Az önkormányzati intézmények integritását ellenőrizte az ÁSZ

Az elemzés eredménye azt mutatja, hogy összefüggés van az intézmények integritási kontroll szintje és az intézményt irányító szerv típusa között, így arra is rámutatott, hogy a társulás kevésbé eredményesen képes ellátni – jó gazda módjára – az irányító szervi feladatát.