Testkamera segíti a börtönök műveleti egységeinek munkáját


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Testkamerákat alkalmaz a jövőben a büntetés-végrehajtási szervezet; az eszközökkel visszakövethetőek, illetve utólag kielemezhetők a rögzített események, ami jelentős mértékben növeli a szakmai munka hatékonyságát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Szervezete (BvOP).

A testkamerák üzemeltetése felhasználóbarát, alkalmazásuk nem igényel külön képzést. Hozzátették: az eszköz robosztus, masszív kialakítású, burkolata és szerkezeti stabilitása megfelel a MILSTD 810 katonai szabványnak. Ellenáll a külső környezeti behatásoknak, mint a folyadék, por, ütődés, és -20 és +50 Celsius-fok között üzemképes. A készülék stabilan elhelyezhető a ruházaton, így a különböző szituációk, mozgások során – mint az intézkedés, séta, kísérés, biztosítás – is képes jó minőségű, értékelhető képi- és hanganyagot rögzíteni. A testkamerát pólóra, ingre, kabátra, taktikai mellényre, de akár övre is fel lehet helyezni erős mágneses és csatos rögzítői segítségével.

Az eszközbe épített giroszkóp segít olyan helyzetekben is a felvétel rögzítését elindítani, amikor egy adott szituációban erre nincs idő vagy valamilyen egyéb ok miatt elmarad a rögzítő gomb megnyomása – tették hozzá. Az eszközöket jelenleg a BvOP központi támogató főosztály műveleti osztályának munkatársai használják a napi szolgálatellátásuk során.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2019. január 17.

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott

Börtönőrt próbált megvesztegetni egy fogvatartott a Szegedi Fegyház és Börtönben, hogy így jusson illegálisan mobiltelefonhoz – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője.
2018. március 7.

Börtönőrökre és rabtársaira támadt egy férfi

Egy előzetes letartóztatását töltő 19 éves férfi háromszor támadt börtönőrökre és két fogvatartottat is bántalmazott a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben, vádat emeltek ellene – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.