Többször is eladta a lakásokat az ingatlanos – 8 évet kért rá az ügyészség


Vádat emeltek egy korábban csalás miatt már többször elítélt kaposvári ingatlanközvetítő ellen, aki saját céljaira használt fel ügyfeleitől kapott összegeket 2018-2019-ben.

A 49 éves nő büntetett előélete miatt édesanyja nevére alapított ingatlanközvetítő céget, hogy rendezze a korábban elkövetett bűncselekményei következményeként keletkezett jelentős tartozásait.

A vádlott, a vevőkkel kötött megállapodást megszegve, a neki átutalt pénzt eltette, ahelyett, hogy ingatlanok tehermentesítésére fordította vagy vételárrészlet címén az eladóknak továbbította volna. Üzelmei leplezésére több okiratot, köztük tulajdoni lapot, adásvételi szerződést hamisított.

Előfordult, hogy a jó meggyőző képességű nő ugyanazt az ingatlant többször is “eladta”. Az egyik sértettet három ingatlannal csapta be, ezzel 37,2 millió forintot csalt ki tőle – írták. Az adósságspirálba került vádlott az ingatlanügyletekből magára költött összegeken felül az ismerőseitől kapott kölcsönöket sem fizettette vissza.

A nő 14 embernek 130 millió forint kárt okozott, ebből 12 millió forint térült meg.

Az ügyészség azt indítványozta a bíróságnak, hogy a visszaeső, letartóztatásban lévő ingatlanost – ha tetteit az előkészítő ülésen beismeri és lemond a tárgyalásról – jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt ítélje 8 év börtön re, emellett véglegesen tiltsa el az ingatlanforgalmazói tevékenységtől – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 22.

Holland bíróság: lehet az etnikai alapon igazoltatni, a panaszos fellebbezett

A holland rendfenntartó szervek továbbra is figyelembe vehetik az etnikai hovatartozást igazoltatáskor, különösen határellenőrzéseknél, ez nem számít diszkriminatív gyakorlatnak – jelentette be döntését egy holland bíróság, miután jogvédő szervezetek és egy afrikai származású holland állampolgár beperelte a rendfenntartó szervezeteket ilyen jellegű eljárás miatt.