Újra mehetünk földhivatalba! Koronavírus

Mától ismét fogadják az ügyfeleket a fővárosi földhivatalok.


Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatali Főosztálya arról tájékoztatta a Budapesti Ügyvédi Kamarát, hogy 2020. június 8. napjától a veszélyhelyzet miatti módosításokat  felfüggeszti, azaz visszaáll a megszokott ügymenet és ügyfélfogadási rend, mely a www.foldhivatal.hu honlapon is megismerhető. Az iratdoboz használata és az érkeztetett példány postázása megszűnik, a beadványok a korábbi gyakorlat szerint, személyesen vagy postafiók címre juttathatók el a hivatalba.


A személyes félfogadás során szájmaszk használata kötelező. Az ügyfélfogadó helyiségekben csak annyi ügyfél tartózkodhat, amennyi ügyfélablak üzemel. Az ügyintézés a jogszabály által előírt határidőben az ingatlan-nyilvántartási ügyekben is megtörténik. A beadványok feldolgozásának ideje tovább rövidülhet, ehhez azonban az szükséges, hogy a kérelmeket az ügyintézés helyének megfelelő földhivatali telephelyre (Bosnyák tér, Budafoki út) vagy postafiók címre juttassák el, és az eljárási díjat a kérelem előterjesztésekor fizessék meg.

Az elmúlt időszakban jelentősen megnövekedett azon beadványok száma, melyekben az eljárási díjat a hiánypótlási felhívás ellenére sem fizetik meg. Ezen ügyekben az eljárást megszünteti a hivatal. A Földhivatali Főosztály a veszélyhelyzet idején tanúsított türelmét és együttműködésre törekvését valamennyi ügyfelének ezúton is megköszöni.

(Budapesti Ügyvédi Kamara 602. számú hírlevele)Kapcsolódó cikkek:


Varga Judit tárgyalni fog a Google-lal
2021. március 5.

Varga Judit tárgyalni fog a Google-lal

Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy egyeztetni fog a Google-lal, és konzultációkat kezdeményez a Facebook és más nagy technológiai cégek vezetőivel is.

Újra ölt, tényleges életfogytiglant kapott
2021. március 5.

Élettársának különös kegyetlenséggel végrehajtott megöléséért - mint többszörös visszaesőt - tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Ítélőtábla pénteken jogerősen egy zalaegerszegi férfit, aki 1997-ben kettős emberölésért életfogytig tartó szabadságvesztést kapott, de ebből 20 év után feltételesen szabadulhatott.

Emberi jogokat sért a tranzitzóna
2021. március 5.

Emberi jogokat sért a tranzitzóna

A kérelmezők tranzitzónában való ellátása sértette a kínzás és embertelen bánásmód tilalmát és a szabadsághoz való jogot.