Tatár-Kis Péter pályázatát támogatták a fővárosi bírák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tatár-Kis Péter jelenlegi elnök elnöki pályázatát támogatta a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító összbírói értekezletén hétfőn a bírók többsége – tudatta a törvényszék közleményben.

Az értekezleten a fővárosi bírói kar 78,6 százaléka vett részt. A megjelent, csaknem 600 bíró 51,46 százaléka Tatár-Kis Péter elnöki pályázatát támogatta, míg a korábbi elnök, Fazekas Sándorét 49,4 százalék.

Tatár-Kis Péter 2019. június 17. óta a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke. Kiemelt céljai között szerepel többek között az elnökség és a munkavállalók közötti munkakapcsolatok minél szorosabbra fűzése, a dolgozók munkakörülményeinek javítása, magasan képzett munkatársak foglalkoztatása, és az épület-korszerűsítő beruházások folytatása – áll a közleményben.

Tatár-Kis Péter hivatali ideje alatt a Fővárosi Törvényszék elnyerte a bronz fokozatú Családbarát Munkahely címet, az elmúlt két hónapban jelentősen bővült a bírák és igazságügyi alkalmazottak bíróságon kívüli munkavégzési lehetősége. Az otthondolgozás olyan munkavállalói csoportok számára is lehetővé vált, amelyeknél az korábban nem volt biztosított.

Az értekezleten a bírák véleményt nyilvánítottak a Fővárosi Törvényszék újonnan létrehozott Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumainak kollégiumvezetői álláshelyeire benyújtott pályázatokról is. Rácz Krisztina Közigazgatási Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 82,44 százalék, Ilyés-Farkas Gabriella Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 88,81 százalék támogatta.

A járványügyi helyzetre tekintettel a fővárosi összbírói értekezletet a Groupama Arénában tartották meg.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. január 25.

66.000 oldalnyi peranyag, 300 tanú és 210 órányi hang- és képfelvétel

A Központi Nyomozó Főügyészség 2014. augusztus 21-én emelt vádat V. L. és 21 társa ellen a Fővárosi Törvényszéken, ahol az I., a X., a XI., a XV., a XVII., a XVIII., a XIX. és a XX.rendű terheltek vonatkozásában már 2020 júniusában ügydöntő határozatot hoztak. A fent felsorolt vádlottak voltak azok, akik beismerték bűnösségüket és lemondtak a bizonyításról. Velük szemben tehát a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa – a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsának másodfokú határozatával – már korábban jogerősen befejezte az eljárást.

2023. január 25.

Internetes csapdára figyelmeztetnek az európai hatóságok

Az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok trükkös gyakorlatra hívják fel a figyelmet az online térben: egyes cégek rejtett módon veszik rá a gyanútlan felhasználókat szolgáltatásaik előfizetésre. A Gazdasági Versenyhivatal is találkozott már hasonlóval, mostantól pedig a bankkártya-társaságok is segítik a hatóságokat a fellépésben.

2023. január 24.

Novák Katalin és az elnöki kegyelemem intézménye

Novák Katalin hivatala első 8 hónapjában nemcsak olyan bőkezűen mérte az államfői kegyelmet, mint negyed évszázada senki, de megdöntött egy másik rekordot is: 10 év után először ő határozott speciális, eljárási kegyelmi kérvényről pozitívan, ráadásul rögtön hétszer.