Tatár-Kis Péter pályázatát támogatták a fővárosi bírák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tatár-Kis Péter jelenlegi elnök elnöki pályázatát támogatta a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító összbírói értekezletén hétfőn a bírók többsége – tudatta a törvényszék közleményben.

Az értekezleten a fővárosi bírói kar 78,6 százaléka vett részt. A megjelent, csaknem 600 bíró 51,46 százaléka Tatár-Kis Péter elnöki pályázatát támogatta, míg a korábbi elnök, Fazekas Sándorét 49,4 százalék.

Tatár-Kis Péter 2019. június 17. óta a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke. Kiemelt céljai között szerepel többek között az elnökség és a munkavállalók közötti munkakapcsolatok minél szorosabbra fűzése, a dolgozók munkakörülményeinek javítása, magasan képzett munkatársak foglalkoztatása, és az épület-korszerűsítő beruházások folytatása – áll a közleményben.

Tatár-Kis Péter hivatali ideje alatt a Fővárosi Törvényszék elnyerte a bronz fokozatú Családbarát Munkahely címet, az elmúlt két hónapban jelentősen bővült a bírák és igazságügyi alkalmazottak bíróságon kívüli munkavégzési lehetősége. Az otthondolgozás olyan munkavállalói csoportok számára is lehetővé vált, amelyeknél az korábban nem volt biztosított.

Az értekezleten a bírák véleményt nyilvánítottak a Fővárosi Törvényszék újonnan létrehozott Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumainak kollégiumvezetői álláshelyeire benyújtott pályázatokról is. Rácz Krisztina Közigazgatási Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 82,44 százalék, Ilyés-Farkas Gabriella Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 88,81 százalék támogatta.

A járványügyi helyzetre tekintettel a fővárosi összbírói értekezletet a Groupama Arénában tartották meg.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 8.

Már több Sztárbox-epizód miatt indult médiahatósági eljárás

Az RTL-en november 19-én sugárzott Sztárbox bizonyos erőszakos, félelemkeltő jelenetei miatt eljárást indít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület bírságot rótt ki a Petőfi rádió médiaszolgáltatójára, egyúttal döntött a rádiós médiaszolgáltatási díjak mérsékléséről – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága pénteken.