Tatár-Kis Péter pályázatát támogatták a fővárosi bírák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tatár-Kis Péter jelenlegi elnök elnöki pályázatát támogatta a Fővárosi Törvényszék véleménynyilvánító összbírói értekezletén hétfőn a bírók többsége – tudatta a törvényszék közleményben.

Az értekezleten a fővárosi bírói kar 78,6 százaléka vett részt. A megjelent, csaknem 600 bíró 51,46 százaléka Tatár-Kis Péter elnöki pályázatát támogatta, míg a korábbi elnök, Fazekas Sándorét 49,4 százalék.

Tatár-Kis Péter 2019. június 17. óta a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke. Kiemelt céljai között szerepel többek között az elnökség és a munkavállalók közötti munkakapcsolatok minél szorosabbra fűzése, a dolgozók munkakörülményeinek javítása, magasan képzett munkatársak foglalkoztatása, és az épület-korszerűsítő beruházások folytatása – áll a közleményben.

Tatár-Kis Péter hivatali ideje alatt a Fővárosi Törvényszék elnyerte a bronz fokozatú Családbarát Munkahely címet, az elmúlt két hónapban jelentősen bővült a bírák és igazságügyi alkalmazottak bíróságon kívüli munkavégzési lehetősége. Az otthondolgozás olyan munkavállalói csoportok számára is lehetővé vált, amelyeknél az korábban nem volt biztosított.

Az értekezleten a bírák véleményt nyilvánítottak a Fővárosi Törvényszék újonnan létrehozott Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiumainak kollégiumvezetői álláshelyeire benyújtott pályázatokról is. Rácz Krisztina Közigazgatási Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 82,44 százalék, Ilyés-Farkas Gabriella Munkaügyi Kollégium kollégiumvezetői pályázatát 88,81 százalék támogatta.

A járványügyi helyzetre tekintettel a fővárosi összbírói értekezletet a Groupama Arénában tartották meg.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 25.

Vízszerelőnek adva ki magát fosztott ki időseket

Tizennégy és fél év fegyházbüntetésre ítéltek el nem jogerősen egy férfit, aki vízszerelőnek kiadva magát – társával együtt – több mint 15 millió forintot tulajdonított el három időskorú otthonából.

2021. október 22.

Gigabírságra büntette a GVH a Nitrogénműveket

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenytanácsa összesen 14,1 milliárd forintos bírságot szabott ki a Nitrogénművek Vegyipari Zrt.-re, illetve a cégcsoporttal együttműködő vállalkozásokra.