Űrlapok a nemperes devizaügyekhez


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2015. június 15. napján kihirdették a 11/2015. (VI. 15.) IM rendeletet, amely a devizahiteles elszámolási nemperes ügyekben kötelezően alkalmazandó űrlapok tartalmi követelményeit határozza meg.


Az OBH a Rendeletnek megfelelő tartalommal 9 db különböző űrlapot alakított ki, és elkészítette az azokhoz tartozó kitöltési útmutatókat is. 

Az OBH az űrlapokat a bíróságok központi internetes honlapján a Rendelet 2015. június 30-ai hatályba lépését követő 8 napon belül, 2015. július 8. napján közzétette.

Jogtár csoport a Facebookon

Jogtárasok klubja néven új csoportot indítottunk a Facebook közösségi oldalán. A csoportban igyekszünk válaszolni a kérdésekre, információkat, praktikákat és hasznos tanácsokat megosztani. Emellett a felhasználóknak lehetősége adódik, hogy egymás között is megosszák tapasztalataikat.

Csatlakozzon Ön is hhozzánk >>

Az űrlapok és a kitöltési útmutatók az alábbi linken érhetők el:

Az űrlapok továbbá papír alapon valamennyi járásbíróság irodáján (kezelő-, tájékoztató vagy ügyfélszolgálati irodáján) ingyenesen hozzáférhetők.

(Forrás: OBH)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 17.

Kampányt indít az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala a sportvilág IP jogsértései ellen

Európai lakosok milliói néznek illegálisan sporteseményeket és vásárolnak hamisított sporteszközöket, ami 850 millió eurós veszteséget okoz a gyártóknak – hívja fel a figyelmet az EU Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) „Play Fair” (Játsszunk sportszerűen) kampányában a sportesemények kapcsán felmerülő IP (szellemi tulajdon) jogsértésekre. A kampány emellett ösztönzi a sportrajongókat a legális sportcsatornák követésére és az eredeti sporttermékek vásárlására is – olvasható a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatal honlapján.