Vádat emeltek az elgázolt bankrabló ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt vádat emeltek a tavaly novemberben menekülése közben elgázolt bankrabló ellen.


 Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség vádja szerint a 34 éves budapesti férfi 2017. november 23-án kirabolt egy lakóhelyéhez közeli, X. kerületi bankfiókot.

A vádlott a délelőtti órákban fejét és arcát kapucnival, baseball sapkával és napszemüveggel eltakarva ment be a bankfiókba. A férfi csak gumilövedék kilövésére alkalmas, kinézetre azonban valódinak látszó fegyvert fogott rá három alkalmazottra és öt ügyfélre – áll a közleményben.

[htmlbox BDT]

A vádlott két és fél millió forintot vett ki a pénztárból, de időközben a fiókvezető aktiválta a pánikgombot, így a rendőrök rövid időn belül a helyszínre értek. Az előlük menekülő férfit egy szabályosan közlekedő autó elgázolta, így már ott elfogták, a rabolt pénzt pedig lefoglalták – idézte fel a főügyész.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. december 6.

A Társaság a Szabadságjogokért és a Political Capital bejelentése után a Nemzeti Választási Iroda megkezdte a választópolgárok számára vonatkozó adatszolgáltatást

Az önkormányzati választás során szó szerint egy-két szavazaton is múlhat egy polgármesteri szék sorsa, ezért, ha lehet, még az országgyűlési választásnál is fontosabb, hogy a választásig hátralévő időszakban időről időre lássuk, hányan jelentik át magukat egyik településről a másikra. Az esetleges voksturizmus így lehet leleplezhető.