Változtatott a vádon az ügyészség, 40 évig nem bocsátanák feltételesen sem szabadságra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Aljas indokból elkövetett emberölési kísérlettel is vádolja az ügyészség az erdőkertesi késelőt, akire továbbra is életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kéri, de – a korábbi vádat súlyosbítva – legkorábban 40 év letöltése utáni feltételes szabadságra bocsáthatósággal – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt írták: a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség 2020 októberében emelt vádat a férfi ellen előre kitervelten, hivatalos személy és több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt.

A más ügy miatt már bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ugyanis – miután 2020 januárjában orvosi ellátáson volt egy kórházban – az őt hazaszállító rendőrökre támadt. Az egyiküket késével többször nyakon szúrta, majd a másikat is több helyen megsebesítette, de végül nem sikerült megszöknie. A közleményben kiemelték: az ügyészség a Budapest Környéki Törvényszéken zajló tárgyaláson lefolytatott bizonyítási eljárás eredményeként súlyosbította a vádat, és már aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével is vádolja a Pest megyei férfit.

A vádirat kiegészítése szerint a férfi elhatározta, hogy „a rendőröket az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a rendőrség munkatársai részéről őt ért sérelmek miatt bosszúból megöli és megszökik a hatóságok elől”. Ezzel az volt a célja, hogy elmeállapotának aznapra tervezett megfigyelését szökésével elkerülje és a vélt sérelmei az addigiakhoz képest nagyobb sajtónyilvánosságot kapjanak – írta az ügyészség a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. november 11.

2004-ben gyilkolt, most kapott életfogytiglanit

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kér az ügyészség arra a férfira, aki az elsőfokú ítélet szerint tizenhét évvel ezelőtt meggyilkolt egy 77 éves makói asszonyt és 51 esztendős lányát.
2021. június 4.

Börtönben marad a skálás gyilkos

A Szegedi Törvényszék másodfokú tanácsának jogerős döntése alapján nem bocsátható feltételes szabadságra az egykori budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt elkövetője.