Világelső az ELTE csapata versenyjogban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az ELTE joghallgatói a házigazda King’s College London csapatát legyőzve nyertek a rangos európai uniós perbeszédversenyen, a Herbert Smith Freehills Competition-ön.

A 2020 novemberében közzétett jogeset a digitális piaci szereplők gazdasági erőfölénnyel való visszaélésével foglalkozott az AppStore piacon, és több olyan jelenleg is zajló eljáráshoz hasonlít, amely az Apple erőfölénnyel való visszaélését vizsgálja a zeneszolgáltatás digitális piacán.

A 39 írásbeli beadványt benyújtó csapat közül a zsűri 12-t hívott meg a szóbeli fordulóba. Az ELTE csapata a június 18–19-én zajló online verseny során legyőzte a University of Oxford, a házigazda King’s College London és a Symbiosis Law School Pune (India) csapatát, majd a döntőben a National University of Singapore-t.

versenyjog

Az ELTE-t a versenyen Cserép Andor, Csillik Kristóf, Schultz Balázs Dániel és Teleki Lóránt joghallgatók képviselték, felkészítőik Papp Mónika, a Nemzetközi Magánjogi és Európai Gazdasági Jogi Tanszék adjunktusa és Bassola Bálint ügyvéd voltak.

Gratulálunk a csapat tagjainak fantasztikus teljesítményükhöz!

A hallgatók felkészítését az Igazságügyi Minisztérium jogászképzés minőségének javítását szolgáló pályázata támogatta.

(ajk.elte.hu)
Kapcsolódó cikkek

2024. április 12.

Európai parlamenti állásfoglalás: az abortuszhoz való jog alapvető jog

Az abortuszhoz való jog alapvető jog, az európai uniós tagállamoknak teljes mértékben büntethetetlenné kell tenniük a művi terhességmegszakítást, az abortuszt ellenző csoportok és szervezetek uniós finanszírozását meg kell szüntetni – jelentették ki az Európai Parlament képviselői Brüsszelben, az EP plenáris ülésén csütörtökön elfogadott állásfoglalásban.

2024. április 12.

Rétvári Bence: hamarosan tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény

Az erőteljesebb hatósági fellépés következtében egyre emelkedik a pedofil bűncselekmények miatt indított nyomozások száma – mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Rétvári Bence. A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára felhívta a figyelmet, hogy heteken belül tovább szigorodhat a gyermekvédelmi törvény.

2024. április 11.

Megerősített civil-állami együttműködés a gyűlölet-bűncselekmények leküzdésére

A Háttér Társaság több állami szervvel, köztük a rendőrséggel, a Magyarországon élő nemzetiségek jogainak védelmét ellátó biztoshelyettessel és az Áldozatsegítő Központokkal működik együtt azért, hogy a gyűlölet-bűncselekmények áldozatainak nyújtott támogatásban ezentúl megjelenjen az áldozatközpontú és interszekcionális megközelítés is.