Földhivatal: iratbetekintési és -másolási kérelmek


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek benyújtása elektronikus úton a földhivatalnál – a Budapest Főváros Kormányhivatalának Földhivatala tájékoztatója.


A budapesti kerületi földhivatalok ügyfélszolgálatain igénybe vehető iratbetekintés és iratmásolat szolgáltatással kapcsolatban az ügymenet további gyorsítása érdekében az iratbetekintés és iratmásolat iránti kérelmek benyújtását, valamint az időpont-egyeztetést elektronikus úton is lehetővé tette a földhivatal.

A jogi képviselők kérelmeiket a jövőben az alábbi e-mail címekre is megküldhetik: iratmasolat1@takarnet.hu (Budapesti 1. Számú Földhivatal kezelésében lévő iratok), iratmasolat2@takarnet.hu (Budapesti 2. Számú Földhivatal kezelésében lévő iratok).

A kérelemben pontosan meg kell jelölni az érintett ingatlan helyrajzi számát, az ügyiratszámot, valamint azt, hogy az egész iratanyagról vagy annak egy részéről kérnek másolatot.

A kérelem mellé csatolni kell a jogosultság igazolásához szükséges dokumentumok másolatát, amelyeket átvételkor eredetiben is be kell mutatni.

Az iratbetekintés, valamint az elkészült iratmásolatok átvételének időpontjáról a kerületi földhivatalok elektronikus úton értesítik az ügyfeleket.

Az ingatlan-nyilvántartási bejegyzések alapjául szolgáló okiratok az alábbi hivatalok kezelésében érhetők el:

Budapest Főváros Levéltára 

1139 Bp.,

Teve u. 3-5.

Budapesti 2. Számú  Földhivatal

1149 Bp.,

Bosnyák tér 5.

Budapesti 1. Számú  Földhivatal

1111 Bp.,

Budafoki út 59.

1972-ig egész Budapest területére vonatkozóan

1973-1993 egész Budapest területére,

2005-től az illetékességhez tartozó kerületekre,

2013. január 1-jétől a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

1994-2004 egész Budapest területére,

2005-től az illetékességhez tartozó kerületekre,

2012. december 31-éig a XVII. kerületi ügyiratokra vonatkozóan

Forrás: BÜK Hírlevél – 322. szám
http://fovaros.foldhivatal.hu/content/view/130/219/


Kapcsolódó cikkek

2024. június 14.

Sérelemdíj az elvesztett levelek miatt – eljárás a bv.-ben

Ha a fogvatartott már szabadult, a Bv. tv. nem írja elő a büntetés-végrehajtási intézetben kezdeményezett előzetes eljárás lefolytatását a sérelemdíj iránti igény érvényesítéséhez akkor sem, ha a fogvatartás ideje alatt az elítéltnek módja volt sérelemdíj iránti eljárást kezdeményezni – a Kúria eseti döntése.

2024. június 10.

Jogszabályfigyelő 2024 – 23. hét

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy az elmúlt héten új Magyar Közlöny nem jelent meg, a Kúria Döntések Bírósági Határozatok legfrissebb számának a tartalmából válogattunk.

2024. június 7.

Önkormányzati választások 2024 – új időpont, új szabályok

Az idei év rendhagyó az önkormányzati választások szempontjából, hiszen most kivételesen nem ősszel, hanem az európai parlamenti választásokkal egy napon, júniusban kerül sor a választásra, ráadásul a 2019-eshez képest jelentősen módosultak a szabályok is, különösen a fővárosi közgyűlés vonatkozásában.