Perbeszédverseny – X. Miskolci EU Vándorkupa


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Miskolci EU Vándorkupa európai uniós jogi perbeszédversenyt, mely több lépcsőben, március 9-étől május 8-áig tart.


Április 3-áig lehet jelentkezni a tizedik alkalommal megrendezendő Miskolci EU Vándorkupa elnevezésű európai uniós jogi perbeszédversenyre. Az önkéntes megméretés célja, hogy – a magyar jogászképzésben hiánypótló szereppel – európai uniós jogi tárgyú vetélkedési lehetőséget kínáljon valamennyi graduális és posztgarduális képzésben résztvevő, állam- és jogtudományi tanulmányokat folytató hallgató, valamint fiatal gyakorló jogász számára, és a szituációs szerepjáték révén betekintést nyújtson az uniós jog gyakorlati alkalmazásának világába.

Egyetemisták előadáson. EU-s jogi perbeszédversenybe hívják a fiatal pályakezdőket

A versenyt az alábbi két csoportban rendezik meg:
a) joghallgatók szekciója: a graduális képzésben résztvevő hallgatókból álló csapatok közötti verseny;
b) fiatal jogászok szekciója: a posztgraduális képzésben résztvevő hallgatókból, illetve szakvizsgával még nem rendelkező gyakorló jogászokból álló csapatok közötti verseny.

Kluwer International
Nemzetközi jogi e-könyvek

 

Egy kattintásra Öntől!

 

A verseny menete az alábbiak szerint zajlik. A X. Miskolci EU Vándorkupa meghirdetése, a jogeset közzététele március 9-én, azaz e hét hétfőn megtörtént. A megmérettetésre április 3-áig (péntek) lehet jelentkezni (ez a jelentkezési lap elektronikus úton történő megküldésének és postára adásának a határideje). Ezután kell megtörténnie az írásbeli felperesi és alperesi beadvány postára adásának, valamint elektronikus úton történő megküldésének, melynek határideje április 24-ike, péntek. A sort a szóbeli döntő zárja, amit a Miskolci Egyetemen tartanak május 8-ikán, pénteken.

A versenyre a kitöltött jelentkezési lap alábbi postai és elektronikus címre történő megküldésével lehet jelentkezni: Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kar Európai Jogi és Nemzetközi Magánjogi Tanszék; 3515 Miskolc-Egyetemváros; miskolci.eu.vandorkupa@gmail.com.

A versenyhez kapcsolódó dokumentumok a verseny honlapján (http://jogikar.uni-miskolc.hu/europajogi_es_nemzetkozi_maganjogi_tanszek_tansegedletek) érhetők el.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 10.

Jogszabályfigyelő 2024 – 23. hét

Alábbi cikkünkben, tekintettel arra, hogy az elmúlt héten új Magyar Közlöny nem jelent meg, a Kúria Döntések Bírósági Határozatok legfrissebb számának a tartalmából válogattunk.

2024. június 7.

Önkormányzati választások 2024 – új időpont, új szabályok

Az idei év rendhagyó az önkormányzati választások szempontjából, hiszen most kivételesen nem ősszel, hanem az európai parlamenti választásokkal egy napon, júniusban kerül sor a választásra, ráadásul a 2019-eshez képest jelentősen módosultak a szabályok is, különösen a fővárosi közgyűlés vonatkozásában.

2024. június 6.

EP választás 2024: ki, hol és mire szavazhat?

Vasárnap az önkormányzati választásokkal egy időben került sor az európai parlamenti választásra is. Cikkünkben bemutatjuk, kik, hol és mire is szavazhatnak az EP választáson.