Segítség a kárpátaljai magyar családoknak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kormány határozatot hozott az ukrajnai válság kapcsán, karitatív és szociális tevékenységet folytató szervezetek bevonásával a Kárpátalján élő magyar családok megsegítéséről.


A 1140/2015. (III. 12.) Korm. határozat szerint a   kormány a határon túl élő magyarok iránt viselt felelősségéből adódóan fontosnak tartja a Kárpátalján élő magyar családok megsegítését.

Ennek érdekében a Kormány:

– felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy a Kárpátalján élő magyar családok megsegítésére indítandó egy éves program lebonyolítására a Katolikus Karitásszal együttműködési megállapodást kössön;

– egyetért azzal, hogy a program lebonyolítására 85,0 millió forint költségvetési támogatás álljon rendelkezésre,

–  felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy gondoskodjon a támogatás fedezetének a XX. Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezetben történő rendelkezésre állásáról;  

– felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy tekintse át, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a határon átívelő programok keretén belül Kárpátalján munkahelyteremtő, gazdaságélénkítő programok indítására;

–  felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Kárpátalján működő magyar vagy vegyes tulajdonú vállalkozások számára fogalmazzon meg javaslatot a bérek értékállóságának megőrzése érdekében.

 

 


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 27.

„A Praetor jóval több, mint egy ügyvédi ügykezelő rendszer”

Biztos voltam abban, hogy meg lehet könnyíteni az ügyvédek mindennapi adminisztrációját és az ügyek egy programban történő kezelését – mondja Martin Kašpar a Praetor Systems társalapítója, aki dolgozott ügyvédként, jelenleg pedig a Wolters Kluwer ČR, a.s. üzletfejlesztési vezetője.