Ülj be a legizgalmasabb perekre!

  • Értesítő a rovat cikkeiről

Légy részese a bírósági eljárásoknak és nézd élőben a tárgyalásokat. Ismerd meg, hogy a megtanult elmélet hogyan működik a gyakorlatban, és tanulj, miközben a legizgalmasabb ügyek részletei tárulnak fel előtted.

1. Budapest

Helyszín: Fővárosi Törvényszék (Budapest, V. kerület, Markó utca 27.) földszint 80-as tárgyalóterem

Tárgy: Csalás bűntette

Időpont: 2017. április 12. 8:30

Az ügy lényege: A Fővárosi Főügyészség Sz. F. Zs. vádlottat több mint 2000 rendbeli mintegy 10 milliárd forintra elkövetett csalással és 410 ezer euróra elkövetett pénzmosással vádolja. A vád szerint a vádlott 2012 és 2014 között magát egy nem létező cég képviselőjének kiadva, valótlan befektetési lehetőségeket kínálva, több mint 2000 sértettet tévesztett meg és bírt rá arra, hogy különböző (pár százezer forinttól az 50 millió forintot meghaladó) pénzösszegeket bocsássanak a rendelkezésére, majd a pénzt részben saját céljaira fordította, tényleges befektetési tevékenység nyújtása nélkül. A csalás-sorozathoz széleskörű üzletkötői hálózatot épített ki, a csalásban részt vevő cégek pedig elhitették a befektetőkkel, hogy egy neves amerikai vállalat: a „Fortress” kezeli majd a pénzüket.

A tárgyalási napon a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Érdeklődj a tárgyalásról: Fővárosi Törvényszék Sajtó Osztály, Tel.: 061-354-6526, 06-1 354-6851, 06-1-354-6796, Fax: 06-1-354-6099; e-mail: sajto@fovarosit.birosag.hu

E-peres kérdés-válasz szolgáltatás

Kérje szakértőnk segítségét, ha kérdése van az e-peres eljárásról!

Ügyfélkapu, Perkapu, Hivatali kapu * Dokumentumok érkeztetése * Bírósági portál * Formanyomtatványok * Beadvány hitelesítése * Illeték megfizetése

További információ >>

Helyszín: Budapest Környéki Törvényszék (Budapest, XIV. kerület, Thököly út 97-101. ) földszint 10-es tárgyalóterem

Tárgy: emberrablás bűntette és más bűncselekmények

Időpont: 2017. április 11. 08:30

Az ügy lényege: A vádlott és a sértett egy közvetítőcég megbízásával 2016. március 26-án Ciprusra, a larnacai repülőtérre érkezett munkavállalás céljából. A két férfi egymással a repülőtéren találkozott először, ott ismerkedtek meg. A repülőtérről mindketten a munkáltató által 2016. április 1. napjáig biztosított szállodába vették az irányt, majd az este folyamán más személyekkel együtt elmentek Paphos belvárosába, különböző szórakozóhelyekre, megünnepelni a kiérkezésüket.

Másnap azonban a sértett azt érzékelte, hogy az előző esti kiruccanás alkalmával elköltötte szinte összes Magyarországról magával hozott készpénzét. Erre a vádlott felajánlotta, hogy a saját pénzéből kölcsön ad neki. Másnap este ugyanaz megismétlődött mint az előző este csak úgy, hogy ez alkalommal a vádlott határozottan figyelmeztette a sértettet, hogy immár nemcsak a törlesztő részletét, de attól sokkal több pénzt vár vissza a sértettől, aki édesanyját kérte meg, hogy utaljon át részére kb. 800 Euro-nak megfelelő – 240. 000,-Ft készpénzt.

A továbbiakban a vádlott folyamatosan terrorizálta és fizikai fenyegetésnek (több alkalommal ököllel megütötte, orrát törte) tette ki a sértettet. Elvette bankártyáját, mobilját, laptopját, személyes iratait és a tartozása fejében kényszerítette a sértettet a személyével való folyamatos együttlétre. A sértett édesanyját minősíthetetlen hangnemben utasította többszöri pénzátutalásokra. Az anya miután észlelte, hogy a fia bajba került, feljelentést tett a Nagykátai Rendőrkapitányságon, akik a külföldi társhatóságok közreműködésével, 2016. március 31. napján a délutáni órákban Paphos belvárosi részében a sértettet a vádlott társaságában a Paphosi Rendőrségre kísérték. Innen a sértettet egy általa megnevezett ismerősénél szállásolták el addig, amíg 2016. április 5-én hazarepült Magyarországra.

A Bíróság a tárgyalást megkezdi.

Érdeklődj a tárgyalásról: Gyimesi Kinga, sajtótitkár, Budapest Környéki Törvényszék

Tel.: 70/371-1410; e-mail: gyimesik@budapestkornyekit.birosag.hu

2. Debrecen

Helyszín: Debreceni Törvényszék (Debrecen, Széchenyi u. 9.) I. emelet 100-as tárgyalóterem

Tárgy: Kereskedéssel, oktatási feladatok ellátására rendelt épület területén, illetve annak közvetlen környezetében, bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette

Időpont: 2017. árpilis 13. 08:30.

Az ügy lényege: A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint a harmadrendű vádlott, T. J. 2011-től kezdve vásárolt és árult marihuánát. T. J. a másodrendű vádlottal, O. G-ral egy szórakozóhelyen ismerkedett meg, 2014 elején. Megállapodtak abban, hogy a harmadrendű vádlott O. G-nak nagyobb mennyiségű kábítószert ad el. A másodrendű vádlott másfél év alatt legalább 50 alkalommal, összesen 2500 gramm marihuánát vásárolt, több mint 3 millió 700 ezer forint értékben – írja a vád. A két vádlottat 2015 júliusában fogta el a rendőrség, ekkor 70 gramm gomba cserélt éppen gazdát.

A szintén budapesti P. Gy. Zs. - az elsőrendű vádlott - egyetemistaként került Debrecenbe és hallgatóként a Kassai úti kollégiumban lakott. Az elsőrendű vádlott családjának anyagi helyzete megromlott, ezért határozta el, hogy egyetemi diáktársainak kábítószert értékesít, így javítva helyzetét. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot O. G-ral, akivel megbeszélték, hogy az elsőrendű vádlott heti-kétheti rendszerességgel, alkalmanként 50 gramm marihuánát vesz tőle, hogy aztán a saját hasznával továbbadja. Az elsőrendű vádlott legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett O. G-tól, összesen 1 millió 800 ezer forintért – tartalmazza a vádirat.

P. Gy. Zs. a campus területén, egy rendezvényen ismerkedett meg H. Cs-val, a negyedrendű vádlottal. Szóba került közöttük, hogy az elsőrendű vádlott marihuánát árul. Pár héttel később csörgött az elsőrendű vádlott telefonja, és az egyetem területén két csomag marihuánát adott el a negyedrendű vádlottnak. Másnap – 2015. május 19-én - ismét találkozót beszélt meg a két vádlott. Miközben H. Cs. a kollégium épülete mellett, az autójában ülve várta a szállítmányt, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai már a közelben várakoztak. P. Gy. Zs. újabb két csomag kábítószert hozott a negyedrendű vádlottnak, amit aztán a rendőrök a helyszínen le is foglaltak. Házkutatást tartottak P. Gy. Zs. kollégiumi szobájában is, ahol többek között digitális mérleget, tároló dobozokban, befőttes üvegben, nejlontasakokban pedig növényi törmelékeket találtak – írja a vád.

A Bíróság a tárgyalást a vádirat ismertetésével és a vádlottak kihallgatásával folytatja.

Érdeklődj a tárgyalásról: Tatár Timea sajtószóvivő, Debreceni Törvényszék , Tel.: 36/30748 3847;

Dr. Veszprémyné Dr. Szajkó Márta sajtótitkár, Debreceni Törvényszék, Tel.: 36/30 327 0464, 36/52 526 755; www.debrecenitorvenyszek.birosag.hu, email: sajto@debrecenit.birosag.hu

Ingyenes Jogtár felhasználói képzés

Szeretné gyorsabban, hatékonyabban használni Jogtárát?
Jöjjön el hozzánk és mi 4 óra alatt, gyakorlati oktatás keretében, térítésmentes tanfolyamainkon megmutatjuk a „mesterfogásokat”! 

Időpontok, jelentkezés >>

3. Miskolc

Helyszín: Miskolci Járásbíróság (Miskolc, Dózsa György u. 4.), földszint 24-es tárgyalóterem

Tárgy: Hamis tanúzás bűntette és más bűncselekmény

Időpont: 2017. április 12. 8:00

Az ügy lényege: A vádirat szerint a vádlottak rábeszélték a sértettet, hogy büntetőeljárásban hamis tanúvallomást tegyen, azt a miskolci ügyvéd írásba foglalta. Egy másik, szintén az ügyvéd által készített okiratban a vádlottak vállalták, hogy amennyiben a sértettet a hamis tanúvallomás miatt elítélik, helyette a pénzbüntetést ki fogják fizetni. A sértett a vádlottak ráhatására meghatalmazást is adott az ügyvédnek, hogy képviseletét a nyomozóhatóság előtt ellássa. Az ügyvéd az iratokat a rendőrkapitányságon benyújtotta.

A Bíróság a bizonyítási eljárást folytatja.

Érdeklődj a tárgyalásról: dr. Horváth Dóra, sajtószóvivő, Tel.: 06-46-815-297, 70-361-2778; e-mail: horvathd@miskolc.birosag.hu

dr.Gyurán Ildikó, sajtótitkár, Tel.:  06-46/815-386, 70-703-2487, e-mail: gyurani@miskolcit.birosag.hu  

Dr. Molnár Dalma, sajtótitkár, Tel.: 06-46/815-386, 30-389-1867

4. Pécs

Helyszín: Pécsi Törvényszék (Pécs, Rákóczi u. 34.) földszint II-es tárgyalóterem

Tárgy: Emberölés bűntettének kísérlete

Időpont: 2017. április 12. 13:00

Az ügy lényege: A vádlott és nevelt gyermekei 2016. május 7-én, egy baranyai településen megrendezett bálban tartózkodtak. A vádlott jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, hangoskodott, énekelt, táncolt, melyre a bálozók közül többen, így nevelt gyermekei is felfigyeltek. A rendbontás megelőzése érdekében nevelt gyerekei rábeszélték apjukat, hogy menjen haza. A vádlott megsértődött, és 21 óra 30 perc körüli időben hazament. Az egyik gyermeke rövid idő után követte. A ház konyhájában kérdőre vonta a vádlottat, majd egyszer szájon ütötte. Erre a vádlott a konyhaszekrényből magához vett egy 13 cm hosszú konyhakést és azzal, nagy erővel a vele szemben álló sértettet fejen szúrta, majd eltávozott a házból.

A sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádlottat másnap, a testvére lakásán fogták el.

A bíróság a tárgyalást folytatja.

Érdeklődj a tárgyalásról: Dr. Barkaszi Attila, sajtószóvivő, Tel.: +36/30-990-4247, barkaszia@pecsit.birosag.hu

Kézikönyv a bírósági végrehajtás foganatosításához

A kézikönyv a végrehajtás két szakaszából döntően a foganatosítására koncentrál, az elrendeléssel kapcsolatos kérdések annyiban kerülnek terítékre, amennyiben azok a végrehajtás foganatosítása során problémát vetnek fel.
 

További információ itt, kattintson →

5. Szeged

Helyszín: Szegedi Járásbíróság (Szeged, Széchenyi tér 4.) 17-es tárgyalóterem

Tárgy: Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette

Időpont: 2017. április 10. 08:00

Az ügy lényege: A vádirat szerint a vádlott 2016. július hó 02. napján 02 óra 30 perc körüli időben bement egy szegedi ingatlan udvarára, ahol az egyik udvarról nyíló, nem zárható, tárolási célt szolgáló pincehelyiségbe ment és onnan eltulajdonított négy üveg, összesen kb. 1.000,- forint értékű befőttet, azokat a nála lévő szatyorba tette és egy kalapácsot a kezébe véve a pincéből kifelé indult.

A vádlott által keltett zajra felfigyelt a közvetlenül a pincelejáró felett lakó személy, aki egy sodrófát kezébe véve lement a pincehelyiségek ajtajához, majd a kifelé tartó vádlottat megpróbálta feltartóztatni. A vádlott az eltulajdonított dolgok megtartása érdekében a nála lévő kalapáccsal őt fejbe vágta, közöttük dulakodás alakult ki, melynek során a vádlott az eltulajdonított befőtteket elejtette, végül a társasház udvarát elhagyta. A sértett az utcán egy ideig még követte a vádlottat, majd telefonon értesítette a rendőrséget a történtekről. A kiérkező rendőrök a vádlottat a cselekmény elkövetésétől nem messze elfogták.

Érdeklődj a tárgyalásról: Juhászné dr. Prágai Erika, törvényszéki bíró, sajtószóvivő, Tel.: +36-30/4756-007, sajto_csongrad@szegedit.birosag.hu

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!