Megjelent a Polgári Jog lap legújabb száma

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A decemberi számban Auer Ádám tanulmánya a kógens társasági jogi szabályozás változásait mutatja be, Bene Enikő jogesetelemzése az Alkotmánybíróság Ptk. 2:44. §-át részben megsemmisítő határozatát elemzi.

Szabó Csilla cikke az elővásárlási jog érvényesítésének kérdéseit vizsgálja a régi és az új Ptk. alapján. A lapszám két polgári jogi tárgyú döntvényt tartalmaz, amelyek közül az egyik a névviseléssel, a másik pedig azzal foglalkozik, hogy a hangfelvétel készítése mikor számít visszaélésszerűnek. A Fórum rovatban Tőkey Balázs Miczán péter PhD értekezésének vitájáról számol be.

A Wolters Kluwer által 2016 januárjában indított folyóirat havonta, elektronikusan, online eléréssel jelenik meg az Új Jogtár felületén, a többi kiadványtól független hozzáféréssel. A folyóirat főszerkesztője
dr. Vékás Lajos, szerkesztőbizottságának tagjai: dr. Csehi Zoltán, dr. Gárdos Péter, dr. Kisfaludi András és dr. Parlagi Mátyás. A folyóirat továbbra is várja szerzők jelentkezését. A folyóiratról
részletes információk itt érhetők el.

Jogászvilág hírlevél

Friss hírek, szakmai cikkek, bírósági döntések, jogszabályfigyelő.

Kéthetente megjelenő hírlevelünkben összefoglaljuk az elmúlt időszak aktuális változásait, válogatunk értékes szakmai tartalmainkból, valamint tájékoztatjuk a legújabb szakirodalmakról, szolgáltatásokról, képzésekről.

Feliratkozás >>

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!