Jól teljesít a Kaposvári Törvényszék

  • Értesítő a rovat cikkeiről

A Kaposvári Törvényszéken az ügyek 90 százaléka egy éven belül befejeződik, ez pedig a bírák és igazságügyi alkalmazottak rendkívüli helytállásának köszönhető – hangzott el a Kaposvári Törvényszék összbírói értekezlete után.

A Kaposvári Törvényszék összbírói értekezletét követő sajtótájékoztatón Gyarmathy Judit, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese elmondta, a bíróságok országos szinten is kihívás előtt állnak a devizahiteles, a szabálysértési ügyek és a tömeges bevándorlásból adódó ügydömping miatt. A Kaposvári Törvényszék az országos adatok tükrében is kiemelkedő eredményeket ért el, és mindeközben olyan fejlesztést vezetett be, mint a tárgyalótermi hangrögzítés, amely a jövőben felválthatja majd a papír alapú jegyzőkönyveket.

Az elnökhelyettes hangsúlyozta, az OBH kiemelten kezeli a bírósági épületek védelmének biztosítását. A Svájci Projekt keretében 2014-től 104 új detektoros beléptetőkaput telepítettek a bírósági épületek bejáratainál. A csomagvizsgáló röntgenalagutak száma a projektben 2015-re a korábbi 36-ról 45 berendezéssel 81-re növekedett és folyamatban van további 18 berendezés beszerzése. A kézi fémkereső eszközök országos ellátottsága is 100 százalékos.

II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia

2016. május 11-12. között kerül megrendezés a II. Wolters Kluwer Jogi Konferencia, melynek fő témái között az új Ptk. gyakorlata, valamint az új polgári perrendtartás szerepel.

Napijeggyel a részvétel mindössze 39.990 Ft+ áfa!

Részletes program és jelentkezés >>

Hajnal Éva, a Kaposvári Törvényszék elnöke kiemelte, kedvezően alakultak az előző évi ügyforgalmi adatok, 2015-ben csökkenő ügyérkezés mellett – 2014-hez képest – nőtt a befejezett ügyek száma. Ezen túl a Kaposvári és a Siófoki Járásbíróságon kialakított szabálysértési centrumokban zajló koncentrált ügyintézés is kedvezően hatott az időszerűségi mutatókra. Elmondta, hogy az OBH-hoz benyújtott és elnyert pályázatoknak köszönhetően jelentősen javult a munkakörnyezet, felújították a törvényszék homlokzatát, három épületben fűtéskorszerűsítés történt, valamint kiépült a kártyás beléptetőrendszer is.

Fazekas Sándor, az Országos Bírói Tanács tagja kiemelte, a Kaposvári Törvényszék megtette az első lépéseket a tárgyalótermi hangrögzítést illetően, a jövőbeni cél az adminisztratív terhek csökkentése, a büntető ügyszakos tárgyalásokon pedig évek óta működik a hangfelvétel készítése.

  • Értesítő a rovat cikkeiről
Az irányítópulton gyorsan elérhetőek az új funkciók Irányítópult

Az jogaszvilag.hu új funkciói itt elérhetőek az Ön számára, a megjelenéshez kérjük regisztráljon vagy jelentkezzen be!