ÉLŐ KÖZVETÍTÉS – Legal Innovation Day 2022


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kapcsolódjon be és hallgassa meg mit mondanak a nemzetközi szakértők a legújabb technológiai megoldások hatásáról a jogi szektor területén.

A Bukarestben immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Legal Innovation Day 2022 nemzetközi előadókkal keresi a választ arra, hogy a legújabb Legal Tech trendek, technológiai megoldások és fejlesztések hogyan változtathatják meg a közeljövőben az ügyvédek, jogi szakemberek, bíróságok munkáját, és mindez hogyan járul hozzá a hatékonyság növeléséhez, valamint megvitatják azt is, hogy hogyan kerül át az ügyfelekkel való kapcsolattartás egyre inkább a digitális térbe.

Innovációs és Tartalomfejlesztési igazgatónk, Dr. Megyeri Andrea a III. panelben, magyar idő szerint 16:30-tól hallgatható meg, ahol olyan izgalmas kérdéseket fognak megvitatni a résztvevők, mint például milyen sikeres megoldások születtek a COVID világjárvány okozta kihívásokra, hogyan hatott a jogi szakmára a pandémia utáni korszak, milyen új munkamódszerek megjelenését hozta magával. A beszélgetés résztvevői olyan kérdésekre is kitérnek majd, miszerint szükségesek-e kiigazítások a jogi és szabályozási keretek, a belső szervezeti folyamatok vagy az intézményközi működés tekintetében az új „status quo” fenntartása érdekében, illetve mely területeken alkalmazhatóak sikeresen a jogi munkát segítő szoftverek, a mesterséges intelligencia vagy más digitális eszközök.

A közvetítés magyar idő szerint 12:00 perckor indul.

Program (bukaresti idő szerint):

12:50-13:00  WELCOME SPEECH – Mr. Adrian MANTOIU, Managing Director, Wolters Kluwer Romania

13:00-14:30  PANEL 1 “LEGAL TECH – AVAILABLE CUTTING EDGE INNOVATIONS”

 • Ms. Mirela IOVU (moderator), Deputy Chief Executive Officer of CEC Bank, President of Association of Legal Advisers in Financial-Banking System
 • Mr. Aurelian Antonio IORDAN, Board Member of the Romanian Union of BAR Association
 • Mr. Robert NĚMEC, Partner, PRK Partners, President of the Czech Bar Association
 • Mr. Przemysław BARCHAN, Director of the Institute of LegalTech of Polish National Bar Council, ELTA Ambassador in Poland
 • Mr. Tomasz ZALEWSKI, Partner at Bird & Bird Founder of the LegalTech Polska Foundation

14:30-15:00  COFFEE BREAK

15:00-16:30  PANEL 2 “THE DIGITALIZATION. WHAT’S NEXT IN COURTS?”

 • Mr. Mihai SELEGEAN (moderator), Deputy Chief Executive Officer – Head of Legal&Administrative at BRD – Groupe Societe Generale
 • Mr. Jacek GOŁACZYŃSKI, Professor, Judge, Court of Appeal of Wrocław, Poland
 • Mr. Martin MALIAR, Juris doctor, Director of Civil Law Section at Slovak Ministry of Justice
 • Ms. Manuela Alma CIORNEI, Judge, President of Bucharest Court, Section VIII
 • Ms. Hanny VONDERSTEIN, Global Product Manager – Document Application Wolters Kluwer

16:30-17:30  LUNCH BREAK

17:30-19:00  PANEL 3 – “LEGAL TECH IN LAW BUSINESS – THE WAY FORWARD”

 • Ms. Crenguța LEAUA (moderator), Professor at Bucharest University of Economic Studies, Founding Partner LEAUA DAMCALI DEACONU
 • Ms. Andrea MEGYERI, Innovation & Content Transformation Director Wolters Kluwer
 • Ms. Cristina OLARIU, Partner Oglindă&Partners
 • Dr. Benedikt M. QUARCH, Co-Founder & Managing Director of RightNow GmbH, co-editor “ZdiW – Magazine for the law of the digital economy”
 • Mr. Dragoș GHIȚĂ, Head of Digital, CITR.

A Legal Innovation Day 2022 részletes programját itt tekintheti meg.
Kapcsolódó cikkek

2024. május 23.

A hídember, adatok és a compliance-by-design

Előző két cikkemben a jog és a tech szektor határán mozgó, a két “világ” közt kapcsolat teremtését facilitáló hídemberekről, illetve a compliance-by-design céges kultúrába való implementálásának előnyeiről írtam. Ez a cikk építeni fog az előző két cikk tartalmára, ezért érdemes lehet azokat is elolvasni – bár nem feltétlen szükséges – e cikk tartalma önmagában is érthető.

2024. május 22.

Egyenlőtlenségek és lehetőségek a nagy nyelvmodellek világában

A mesterséges intelligencia fejlődése válaszút előtt áll. Attól függően, hogy hogyan alakítjuk a jövőt, válhat belőle mindenki számára elérhető, vagy csak a globális nagyvállalatok által privilegizált eszköz is. Az MI demokratizálása nemes és hasznos cél ugyan, de a kapcsolódó fejlesztéseket jelenleg mégis jelentős globális egyenlőtlenségek jellemzik. A kérdés az, mi ezen egyenlőtlenségek gyökere, és mit tehetünk, hogy felszámoljuk azokat?

2024. május 21.

Kötelező lesz az elektronikus aláírás

Nagyot fejlődött az elektronikus dokumentumkezelés és az ügyintézés, de egy kritikus ponton általában megbicsaklik a folyamat – ez pedig a hitelesítés. Legyen szó magánszemélyek hivatali vagy szolgáltatói ügyintézéséről, esetleg két vállalkozás közötti üzleti szerződésről, a legtöbb esetben a teljesen digitalizált folyamat egy pontján belép az analóg világ: amikor a dokumentumokat kézzel írják alá az érintett felek. Hamarosan azonban komoly változás várható – számol be az ITBusiness.hu.