EWLA nemzetközi konferencia a Wolters Kluwer Hungary részvételével


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Április 20-21-én Budapesten rendezi meg az EWLA (European Women Lawyers Association) éves nemzetközi konferenciáját, ahol a mesterséges intelligenciára, a technológiára helyeződik a hangsúly. A Wolters Kluwer Hungary is szerepel az előadók sorában: dr. Megyeri Andrea innovációs és tartalomfejlesztési vezető a jövő női jogászai előtt álló kihívásokról fog beszélni.

Áprilisban Budapesten üléseznek az európai jogásznők

„Mesterséges intelligencia, technológia és nők a jogban” címmel Budapesten rendezi nemzetközi konferenciáját az Európai Jogásznők Szövetsége (EWLA), amelyre április 20-21-én a Magyar Ügyvédi Kamara épületében (Szalay utca 7.) kerül sor.

A kétnapos rendezvény – amelyet az EWLA a Magyar Ügyvédnők Egyesületével közösen szervezett – az aktuális témákra, kihívásokra fókuszál. Szó lesz a női jogászok helyzetéről, mint például miként hat rájuk a versenyképes jogi környezet, milyen stresszhelyzetekkel számolhatnak, illetve fiatal pályakezdőként mivel kell szembenézniük. Az előadók olyan témákra is kitérnek majd, mint a mesterséges intelligencia és a diszkriminációmentesség, illetve az IA és etika. A résztvevők emellett megismerhetik a nemek közötti egyenlőség uniós törvényének fejleményeit is.

Az EWLA konferencián a neves hazai és külföldi előadók között a Wolters Kluwer Hungary is jelen lesz: április 20-án, 16:30-kor dr. Megyeri Andrea, innovációs és tartalomfejlesztési vezető a jövő női jogászai előtt álló kihívásokról fog beszélni.

A konferencián való részvétel lehetőséget nyújt a kreditpontok gyűjtésére is: az eseményt a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartásba vette, a részvételért 8 kreditpont jár.

Összefogás és együttműködés a magyar jogászi szakma diverzitásáért

A Wolters Kluwer Hungary és a Magyar Ügyvédnők Egyesület közötti együttműködés közel egy éve kezdődött azzal a céllal, hogy erősítsék a magyar jogászi szakma sokszínűségét, támogassák a pályakezdő, az idősebb generációhoz tartozó, vagy gyermekvállalást követően a szakmába visszatérő ügyvédnők szakmai felkészülését, segítsék a jövő versenyképes jogásznői számára szükséges technológiai eszközök megismerését és használatát.

Az együttműködés része közös szakmai programok szervezése is, különös tekintettel az EWLA (European Women Lawyers Association) 2023-ban Budapesten rendezendő nemzetközi konferenciájára. Az EWLA rendezvényről bővebb információt itt talál.

(A Wolters Kuwer Hungary Kft.  a jogaszvilag.hu kiadója – a szerk.)
Kapcsolódó cikkek

2024. június 18.

A jog nem csak a jogászoké…? – Mesterséges intelligencia, legaltech és jogi kommunikáció  

Jog és kommunikáció – A modern kommunikációs technológiák versenyképességi kihívásai” című konferencia – amelyet a Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja közösen szervezett májusban – arra kereste a választ, hogy felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk. Olvassa el a konferencia délutáni szekciójáról készült beszámolóinkat, így betekintést kaphat az előadásokba. 

2024. június 13.

A vállalati kommunikáció megfelelőségi kérdései

A „Jog és kommunikáció – A modern kommunikációs technológiák versenyképességi kihívásai” című konferencia – amelyet a Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja közösen szervezett májusban – arra kereste a választ, hogy felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk. Olvassa el a konferencia délutáni szekciójáról készült beszámolóinkat, így betekintést kaphat az előadásokba.