A sokszínűség érték – A Wolters Kluwer Hungary Kft. és a Magyar Ügyvédnők Egyesületének összefogása a sokszínű, befogadó és a jövőre felkészült jogászi szakma megteremtéséért


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Összefogás és együttműködés a magyar jogászi szakma diverzitásáért, támogatás és segítség a jövő versenyképes jogásznői számára.

Cégünk és a sokszínű, befogadó vállalati kultúra

A Wolters Kluwer egyik stratégai célja a befogadó vállalati kultúra megteremtése, melynek keretében elkötelezett és sokszínű tehetségeket vonzunk magunkhoz, valamint figyelmet fordítunk munkatársaink fejlődésére és megtartására.

A siker kulcsa az erős, sokszínű csapatokban rejlik – különösen fontos ez egy olyan innovatív vállalatnál, mint a Wolters Kluwer. A vállalaton belüli jó csapatmunka, az ügyfelekkel való szoros együttműködés mellett a legfőbb módja annak, hogy kiváló minőségű szakértői megoldásokat fejlesszünk.

A sokszínűség nemcsak hatékony csapatmunkát és innovációt eredményez, hanem olyan munkakörnyezetet, amely a munkatársaink elkötelezettségének alapja. Változatos összetételű csapataink nélkül nem tudjuk tükrözni ügyfeleink és azon közösségeink sokszínűségét, amelyben élünk és dolgozunk.

A Wolters Kluwernél vállalati értékeink arra ösztönöznek bennünket, hogy minden tevékenységünk középpontjába az ügyfelet helyezzük, innovatív fejlesztéseink fókuszában Magyarországon a jogi és adózási szakterületen dolgozók állnak. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Ügyvédnők Egyesületével közösen dolgozhatunk a sokszínű, befogadó és a jövőre felkészült jogászi szakma megteremtésén.

ügyvédnők

A Magyar Ügyvédnők Egyesülete

A Magyar Ügyvédnők Egyesülete 2004 óta arra törekszik, hogy megteremtse a magyar ügyvédnők, valamint az Európai Unió ügyvédnői közötti szakmai kapcsolatok kiépítését, elősegítse nemzeti, valamint nemzetközi szinten az ügyvédi kamarák, női közösségek, női szervezetek, jogi karok, oktatási- és kutatóintézetek közötti kapcsolatépítést, együttműködést.

A szervezet 2021 októberében a megújulás útjára lépve célul tűzte ki a szervezet országos tagságának bővítését, regionális programok és rendezvények szervezését, pro bono ügyek felvállalását és mentorprogram kialakítását.

Amit együtt teszünk egy sokszínű szakmai közösség megteremtéséért

Az együttműködés része a Wolters Kluwer DEIB (Diversity, Equality, Iclusion, Belonging) programjának, a megvalósulás területei az alábbiak:

  • Jogtár használati és egyéb közösen kialakított szakmai képzések biztosítása
  • publikálási lehetőség az egyesület szakértői számára a Wolters Kluwer nyomtatott és online megjelenési felületein
  • közös szakmai programok szervezése, különös tekintettel az EWLA (European Women Lawyers Association) 2023-ban Budapesten rendezendő nemzetközi konferenciájára
  • részvétel és szakmai támogatás nyújtása a MÜE Mentor Programhoz és ProBono Programhoz
  • „Ügyvédnők és az innováció a legaltech világban” címmel kutatás a MÜE együttműködésével, tapasztalatcsere és pilot programokban való részvétel

Örömmel lépünk az együttműködés útjára, és reméljük közös tevékenységünk által meg tudjuk mutatni és erősíteni tudjuk a magyar jogászi szakma sokszínűségét, támogatni tudjuk a pályakezdő, az idősebb generációhoz tartozó, vagy gyermekvállalást követően a szakmába visszatérő ügyvédnők szakmai felkészülését, segíteni tudjuk a jövő versenyképes jogásznői számára szükséges technológiai eszközök megismerését és használatát.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

A versenyszférában dolgozók kétharmada munkahelyet váltana

A vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók 50 százaléka elégedetlen a jelenlegi fizetésével, 63 százalékuk pedig azt tervezi, hogy ha lehetősége nyílik rá, 2024-ben munkahelyet vált – közölte a Trenkwalder február első felében végzett kutatásának eredményét.

2024. február 22.

A Tanács elfogadta a társasági jog digitális eszközeinek fejlesztésére vonatkozó álláspontját

A Tanács elfogadta álláspontját (tárgyalási megbízását) a társasági jog területén igénybe vehető digitális eszközök és folyamatok használatának további kiterjesztését és korszerűsítését célzó módosító irányelvről. Az új szabályok révén könnyebben hozzáférhetővé válnak a vállalatok adatai, növekedik a gazdasági társaságok iránti bizalom és az átláthatóság a tagállamokban, a közigazgatás nagyobb mértékben összekapcsolttá válik, és csökkennek a gazdasági […]