Bejegyzések Magyar Ügyvédi Kamara címkével

2023. október 31. Szakma

2024 októberében indul az elektronikus ingatlan-nyilvántartási eljárás

Számos szakmai testület, szervezet, kamara kereste meg a jogalkotót azzal, hogy az új rendszer egyidejű bevezetése helyett fokozatos bevezetésre kerüljön sor, ezzel csökkentve a rendszer átalakításából eredő kockázatokat. Ezért 2024. február 1. helyett 2024. október 1-jén indul az elektronikus ingatlan-nyilvántartási eljárás.

2023. szeptember 4. Napi

Megszűnik az IKR

A Miniszterelnökség 2023. szeptember 20. napjával leállítja az ún. IKR rendszert – amelyet eddig tipikusan közigazgatási perek elektronikus kezdeményezésére használtak állampolgárok és ügyvédek egyaránt.

2023. április 5. A jövő jogásza
Támogatott tartalom

EWLA nemzetközi konferencia a Wolters Kluwer Hungary részvételével

Április 20-21-én Budapesten rendezi meg az EWLA (European Women Lawyers Association) éves nemzetközi konferenciáját, ahol a mesterséges intelligenciára, a technológiára helyeződik a hangsúly. A Wolters Kluwer Hungary is szerepel az előadók sorában: dr. Megyeri Andrea innovációs és tartalomfejlesztési vezető a jövő női jogászai előtt álló kihívásokról fog beszélni.

2022. szeptember 28. A jövő jogásza

„PÁLYAKEZDŐ JOGÁSZ” verseny 2022

A Magyar Ügyvédi Kamara Országos Kamarai Jogtanácsosi Tagozata (OKJT, a „Szervező”) a 2019. évben alapított „Pályakezdő jogász díj” megújításával kamarai jogtanácsosként, jogi előadóként dolgozó pályakezdők részére prezentációs versenyt hirdet.

2022. június 7. Szakma

Önálló ingatlan lehet a teremgarázs beálló?

Az Inytv vhr módosításával lehetővé vált a teremgarázsban található álláshelyek egyéb önálló ingatlanként való ingatlan-nyilvántartási bejegyzése, ezzel átvágva az elővásárlási jogosultak értesítésére vonatkozó kötelezettséget.

2021. december 10. Szakma

A köztestületek ÁSZ általi vizsgálata

A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, valamint a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke közös beadványában felvetett, az Állami Számvevőszéknek a köztestületek tekintetében fennálló ellenőrzési jogosultságával kapcsolatban dr. Kozma Ákos felkérte az igazságügyi minisztert, hogy egyebek mellett vizsgálja meg az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény módosításának a lehetőségét.