Idén is várja a joghallgatókat a The New Lawyer Challenge verseny


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2022 végén ránkrúgta az ajtót a generatív mesterséges intelligencia: a művészetektől kezdve a programozáson át a marketingig mindent felforgatnak majd az okos chatbotok és képgenerátorok. A forradalmi változások a jog világát sem hagyják érintetlenül. A jövő jogászainak reagálniuk kell a kihívásokra, és a jog szolgálatába kell állítsák az új technológiákat.

Erről szól a Baker McKenzie – The New Lawyer Challenge, Magyarország innovatív joghallgatói versenye, mely idén elnyerte a JVSZ – Companies for the Future Award – Best Talent programjának díját is.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a The New Lawyer Challenge, a Baker McKenzie ügyvédi iroda komplex, joghallgatóknak szóló versenye.

A kihívás célja, hogy kimozdítsák a joghallgatókat az egyetemeken megszokott hagyományos jogi problémák világából, és új szemléletmódra, a jogi tudás mellett kreativitásra, üzleti affinitásra és multidiszciplináris látásmódra sarkallják a verseny során.

A Challenge három fordulóból áll: az első forduló egy online feleletválasztós teszt, amit március 22-ig lehet kitölteni.

A második fordulóban április 12-ig egy komplex jogesetet kell megoldaniuk a versenyzőknek, míg a döntőbe jutottaknak először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma Bakeres és külsős szakértőivel vesznek részt egy szakmai beszélgetésen.

Az első két forduló online felületen történő lebonyolítása mellett a szervezők idén a döntőt személyesen, a Baker McKenzie Dorottya utcai irodájában fogják megtartani április 28-án.

A nyereményeket a Baker McKenzie és a Wolters Kluwer Hungary, a verseny szponzora biztosítja:

Pénznyeremény:

  • I. helyezett: 150.000 Ft
  • II. helyezett: 100.000 Ft
  • III. helyezett: 75.000 Ft

Wolters Kluwer Goodies:

  • a döntőbe jutott joghallgatók számára a szemeszter végéig tartó Ügyvéd Jogtár Prémium és HMJ hozzáférés
  • a verseny szervezője által kiválasztott versenyzőknek 50.000 forint értékben a Wolters Kluwer Magyarország gondozásában megjelent könyvekre beváltható könyvutalvány

Karrierlehetőség:

  • A legkiválóbb versenyzők gyakornoki lehetőséget kapnak a Baker McKenzie budapesti irodájában.

További információ és jelentkezés a versenyre itt.

Jogászvilág kiadója a Wolters Kluwer Hungary Kft.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Jog és kommunikáció konferencia: a jog nemcsak a jogászoké

A Wolters Kluwer Hungary, a Szegedi Tudományegyetem Üzleti Jogi Intézete és az SZTE Európai Értékek Elemző Központja szervezésében május 15-én Szegeden rendezett konferencia célja volt, hogy megvilágítsa, felkészültek vagyunk-e mindazokra a kommunikációs jelenségekre, amelyekkel a technológiai fejlődés eredményeként a digitális környezetünkben nap mint nap szembesülünk és miként kezelhetők ezek adatvédelmi, versenyjogi és fogyasztóvédelmi jogi nézőpontból.

2024. május 16.

Az egyenlőség a digitális világban sem jelent egyformaságot

Sokfélék vagyunk, és digitális eszközeinket is sokféleképpen használjuk. A digitális térben sincs ez másképp. Idén májusban a harmadik csütörtök május 16-ra esik, ez a Global Accessibility Awareness Day (GAAD), az egyenlő esélyű digitális hozzáférés világnapja. A digitális akadálymentesség kiemelt témája volt a nemrégiben megrendezett Digital Compliance by Design & Legaltech konferenciának is. A GAAD alkalmából tesszük közzé a konferencia két résztvevője, dr. Megyeri Andrea és dr. Velegi Dorottya beszélgetését.