Idén is várja a joghallgatókat a The New Lawyer Challenge verseny


2022 végén ránkrúgta az ajtót a generatív mesterséges intelligencia: a művészetektől kezdve a programozáson át a marketingig mindent felforgatnak majd az okos chatbotok és képgenerátorok. A forradalmi változások a jog világát sem hagyják érintetlenül. A jövő jogászainak reagálniuk kell a kihívásokra, és a jog szolgálatába kell állítsák az új technológiákat.

Erről szól a Baker McKenzie – The New Lawyer Challenge, Magyarország innovatív joghallgatói versenye, mely idén elnyerte a JVSZ – Companies for the Future Award – Best Talent programjának díját is.

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a The New Lawyer Challenge, a Baker McKenzie ügyvédi iroda komplex, joghallgatóknak szóló versenye.

A kihívás célja, hogy kimozdítsák a joghallgatókat az egyetemeken megszokott hagyományos jogi problémák világából, és új szemléletmódra, a jogi tudás mellett kreativitásra, üzleti affinitásra és multidiszciplináris látásmódra sarkallják a verseny során.

A Challenge három fordulóból áll: az első forduló egy online feleletválasztós teszt, amit március 22-ig lehet kitölteni.

A második fordulóban április 12-ig egy komplex jogesetet kell megoldaniuk a versenyzőknek, míg a döntőbe jutottaknak először egy jogi problémát kell önállóan feldolgozni, majd a téma Bakeres és külsős szakértőivel vesznek részt egy szakmai beszélgetésen.

Az első két forduló online felületen történő lebonyolítása mellett a szervezők idén a döntőt személyesen, a Baker McKenzie Dorottya utcai irodájában fogják megtartani április 28-án.

A nyereményeket a Baker McKenzie és a Wolters Kluwer Hungary, a verseny szponzora biztosítja:

Pénznyeremény:

  • I. helyezett: 150.000 Ft
  • II. helyezett: 100.000 Ft
  • III. helyezett: 75.000 Ft

Wolters Kluwer Goodies:

  • a döntőbe jutott joghallgatók számára a szemeszter végéig tartó Ügyvéd Jogtár Prémium és HMJ hozzáférés
  • a verseny szervezője által kiválasztott versenyzőknek 50.000 forint értékben a Wolters Kluwer Magyarország gondozásában megjelent könyvekre beváltható könyvutalvány

Karrierlehetőség:

  • A legkiválóbb versenyzők gyakornoki lehetőséget kapnak a Baker McKenzie budapesti irodájában.

További információ és jelentkezés a versenyre itt.

Jogászvilág kiadója a Wolters Kluwer Hungary Kft.


Kapcsolódó cikkek

2023. március 20.

Ismét megrendezte M&A esettanulmányi versenyét a DLA Piper Hungary

Kilencedik alkalommal rendezte meg a DLA Piper Hungary jogi esettanulmányi versenyét, a Lawyer for a Day-t. A verseny idén is párhuzamosan futotta DLA Piper Business Advisory által, a vállalatértékelés iránt érdeklődő közgazdász hallgatók számára meghirdetett Advisor for a Day versennyel. A hazai jogi szektorban továbbra is egyedülálló M&A esettanulmányi versenyközös döntőjébe a legjobb 10 joghallgató és a legkiemelkedőbb 5 közgazdász hallgató került be, akik háromfős csapatokat alkotva nyerhettek betekintést egy jogi és pénzügyi tanácsadó közös munkájába egy tranzakciós tanácsadási példán keresztül.

2023. március 16.

Az ICC-verseny változásai a felkészítő szemével

Alapjaiban megváltozott szabályok mentén kellett megmérettetni magukat az ELTE hallgatóinak a párizsi székhelyű Nemzetközi Kereskedelmi Kamara idei mediációs versenyén. Interjú dr. Inzelt Évával.