Ismét Arsboni Legal Fest – Találkozz velünk!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő héten kezdődik az őszi Legal Fest, ahol élő és online eseményekkel várják a joghallgatókat és végzett jogászokat.

Ha november, akkor immár hagyományosan Arsboni Legal Fest, ahol szakmai előadások, workshopok, karrierrel kapcsolatos információk és lehetőségek várják az érdeklődőket – most újra részben személyesen, részben pedig online november 9-11. között.

A Wolters Kluwer Hungary idén is részt vesz az eseményen, ahol az alábbi két előadást is meg lehet hallgatni az előzetes regisztrációt követően.

#FRL – új Future Ready felmérés a Wolters Kluwer-től

A globális járvány felgyorsította az ügyvédi szakma folyamatos átalakulását, a megfigyelhető trendek és átalakuló prioritások új alapokra helyezték a jogi szakmát az elmúlt egy évben.

Ez volt a Wolters Kluwer 2021-es Future Ready Lawyer: Moving Beyond the Pandemic című jelentésének legfőbb megállapítása. De vajon milyen részletes eredmények születtek, hogyan állt össze a komplex kép egységes egésszé?

Erről fog dr. Megyeri Andrea, a Wolters Kluwer Hungary Innovációs és tartalomfejlesztési igazgatója beszélni a webináriumon.

Ha téged is érdekel, hogyan alakította át a világjárvány a jogi piacot, akkor regisztrálj itt az előadásra.

Időpont: November 10. Szerda, 15:00-16:00

Helyszín: Zoom (online)

Döntvények és mesterséges intelligencia

A digitalizáció a jogi szektort sem kerülte el, egyre több szoftveres megoldás segíti már a jogászok napi munkáját. De vajon hogyan segít a mesterséges intelligencia a jogi dokumentumok feldolgozásában?

És milyen előny származik abból, ha a gép (is) olvas helyettünk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a Wolters Kluwer Hungary és a Montana Tudásmenedzsment közös fejlesztése.

Dr. Megyeri Andrea, Nagy Dániel (Head of Product Development, MONTANA Tudásmenedzsment) és dr. Orosz Tamás (Software Engineer, MONTANA Tudásmenedzsment) nemcsak bemutatják majd a szoftvert, hanem valamennyi felmerülő kérdésre is válaszolnak majd.

Ha szívesen meghallgatnád a beszélgetést, vagy feltennéd a kérdéseidet, akkor regisztrálj itt az előadásra.

Időpont: November 11. Csütörtök, 15:00-16:00

Helyszín: Zoom (online)


Kapcsolódó cikkek

2023. november 22.

A mesterséges és az emberi intelligencia hatása a jogi szakma jövőjére

A generatív mesterséges intelligencia térnyerése a jog világában számos kiemelkedően jelentős diskurzust eredményezett. Az AI leváltja az ügyvédeket? Növeli szakmaiságukat? Az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférést akadályozza vagy szélesíti? Bár rengeteg megválaszolatlan kérdést találunk e területen, irodám betekintést nyújt egy olyan modell működésébe, amely tanulságos lehet a jogászi szakma, és valószínűleg más szolgáltató iparágak számára is.

2023. november 10.

A jövő jogásza kutatás 2023 – magabiztosan közelítünk a generatív mesterséges intelligenciához

A Wolters Kluwer nyilvánosságra hozta 2023-as, A jövő jogásza című nemzetközi kutatásának az eredményét. A jogi szektor jól fogadja a generatív mesterséges intelligenciát (AI), miközben továbbra is erőfeszítéseket kell tenniük azért, hogy mindennapi munkájuk hatékonyabbá tételére jogi technológiai szoftvereket vezessenek be. Az ügyvédi irodák és a vállalati jogi osztályok szembesülnek azokkal a változásokkal is, amelyekre szükség van a környezeti, társadalmi és irányítási (ESG) követelmények kiszolgálásához, valamint a jövőre kész munkaerő megszerzéséhez és megtartásához.

2023. november 6.

A jövő jogászait képzik a Wolters Kluwer Hungary szakemberei

Úttörő szerepet játszik a Pázmány Péter Katolikus Egyetem a jogi technológiai képzésben. A Jog- és Államtudományi Karon 2023. szeptemberében indult LegalTech tantárgy – amelyet a Wolters Kluwer szakemberei tartanak – lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra, hogy olyan ismeretekre tegyenek szert, amellyel alkalmazkodhatnak a digitális kor követelményeihez. Az új kurzus sikerét mutatja, hogy pár perc alatt betelt a létszám.