Ismét Arsboni Legal Fest – Találkozz velünk!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő héten kezdődik az őszi Legal Fest, ahol élő és online eseményekkel várják a joghallgatókat és végzett jogászokat.

Ha november, akkor immár hagyományosan Arsboni Legal Fest, ahol szakmai előadások, workshopok, karrierrel kapcsolatos információk és lehetőségek várják az érdeklődőket – most újra részben személyesen, részben pedig online november 9-11. között.

A Wolters Kluwer Hungary idén is részt vesz az eseményen, ahol az alábbi két előadást is meg lehet hallgatni az előzetes regisztrációt követően.

#FRL – új Future Ready felmérés a Wolters Kluwer-től

A globális járvány felgyorsította az ügyvédi szakma folyamatos átalakulását, a megfigyelhető trendek és átalakuló prioritások új alapokra helyezték a jogi szakmát az elmúlt egy évben.

Ez volt a Wolters Kluwer 2021-es Future Ready Lawyer: Moving Beyond the Pandemic című jelentésének legfőbb megállapítása. De vajon milyen részletes eredmények születtek, hogyan állt össze a komplex kép egységes egésszé?

Erről fog dr. Megyeri Andrea, a Wolters Kluwer Hungary Innovációs és tartalomfejlesztési igazgatója beszélni a webináriumon.

Ha téged is érdekel, hogyan alakította át a világjárvány a jogi piacot, akkor regisztrálj itt az előadásra.

Időpont: November 10. Szerda, 15:00-16:00

Helyszín: Zoom (online)

Döntvények és mesterséges intelligencia

A digitalizáció a jogi szektort sem kerülte el, egyre több szoftveres megoldás segíti már a jogászok napi munkáját. De vajon hogyan segít a mesterséges intelligencia a jogi dokumentumok feldolgozásában?

És milyen előny származik abból, ha a gép (is) olvas helyettünk? Többek között ezekre a kérdésekre is választ ad a Wolters Kluwer Hungary és a Montana Tudásmenedzsment közös fejlesztése.

Dr. Megyeri Andrea, Nagy Dániel (Head of Product Development, MONTANA Tudásmenedzsment) és dr. Orosz Tamás (Software Engineer, MONTANA Tudásmenedzsment) nemcsak bemutatják majd a szoftvert, hanem valamennyi felmerülő kérdésre is válaszolnak majd.

Ha szívesen meghallgatnád a beszélgetést, vagy feltennéd a kérdéseidet, akkor regisztrálj itt az előadásra.

Időpont: November 11. Csütörtök, 15:00-16:00

Helyszín: Zoom (online)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 15.

Amikor a mesterséges intelligencia megmérgezi magát: a beazonosíthatatlan szintetikus adatok problémája

A generatív mesterséges intelligencia terjedése maga után vonta a nem ember által létrehozott képek, szövegek videók rohamos elszaporodását is. Egyes új kutatások arra utalnak, hogy az ilyen „szintetikus adatok felhasználása új GAI (Generative artificial intelligence, azaz generatív mesterséges intelligencia) modellek tanítása során katasztrofális következményekkel járhat. Ez még inkább sürgetővé teszi a mesterségesen generált tartalmak explicit jelölésének kötelezettségét, amennyiben a jövőben továbbra is profitálni szeretnénk az MI nyújtotta gazdasági és társadalmi előnyökből.

2024. július 12.

Augusztus 1-jén hatályba lép az EU AI Act

2024. július 12-én kihirdették az Európai Parlament Hivatalos Lapjában a mesterséges intelligenciáról szóló jogszabályt (AI Act), amely úgy ad lendületet az innovációnak, hogy közben garantálja biztonságunkat és alapvető jogainkat. A jogszabály 20 nap múlva, augusztus 1-jén lép hatályba, fokozatosan kell alkalmazni, de 24 hónap múlva már minden tagországban be kell tartani a rendelkezéseit.