Ismét megrendezte M&A esettanulmányi versenyét a DLA Piper Hungary


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kilencedik alkalommal rendezte meg a DLA Piper Hungary jogi esettanulmányi versenyét, a Lawyer for a Day-t. A verseny idén is párhuzamosan futotta DLA Piper Business Advisory által, a vállalatértékelés iránt érdeklődő közgazdász hallgatók számára meghirdetett Advisor for a Day versennyel. A hazai jogi szektorban továbbra is egyedülálló M&A esettanulmányi versenyközös döntőjébe a legjobb 10 joghallgató és a legkiemelkedőbb 5 közgazdász hallgató került be, akik háromfős csapatokat alkotva nyerhettek betekintést egy jogi és pénzügyi tanácsadó közös munkájába egy tranzakciós tanácsadási példán keresztül.

Az idei Lawyer for a Day és Advisor for a Day keretében összesen 166 egyetemi hallgató szállt versenybe. A rövid szakmai tesztkérdésekből álló első fordulót követően, a második körben már egy konkrét M&A (mergers and acquisitions, azaz összeolvadások és felvásárlások) ügy megoldásán dolgoztak a versenyzők. A DLA Piper Hungary irodájában megrendezett döntőre a két egyéni forduló alapján a 10 legjobb eredményt elért joghallgató és az 5 legeredményesebb közgazdász hallgató kapott meghívást. A versenyzők budapesti és vidéki egyetemekről, többek között a Budapesti Corvinus Egyetemről, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemről, a Szegedi Tudományegyetemről és a Miskolci Egyetemről érkeztek.

A döntőben a versenyzők háromfős – két joghallgatóból és egyközgazdász hallgatóból álló – csapatokat alkottak, és a második körből már ismert ügyfél példáján dolgoztak tovább. A hallgatóknak különös figyelmet kellett fordítaniuk a pénzügyi és üzleti szempontokra, valamint a lehetséges jogi kockázatok feltárására, eredményeiket pedig végül szakmai zsűri előtt prezentálták.

A DLA Piper Hungary kezdeményezése a hazai jogi szektorban továbbra is unikális abban a tekintetben, hogy a joghallgatók és a közgazdász hallgatók csapatmunkáját igényli, amely tükrözi a DLA Piper Hungary jogi-, adó- és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat is magában foglaló multidiszciplináris megközelítését.

Averseny döntősei lehetőséget kapnak, hogy a DLA Piper Hungary Talent Pool programján belül gyakornokként is kipróbálhassák magukat a későbbiekben, a győztes csapat nyereménye pedig egy madridi hosszú hétvége.

A DÖNTŐ DÍJAZOTTJAI:

Első helyezett csapat tagjai:Bogáthy Edina (DE-ÁJK), Szabó Dominik (ME-ÁJK), Várvölgyi Dorka (BCE-GTK)

Trusted Advisor Különdíj:Tomasics Anna (PPKE-ÁJK)

Best Individual Speaker Különdíj:Boros Bettina (ELTE-ÁJK)

Best Financial Advisor Különdíj:Szalóky Ben


Kapcsolódó cikkek

2022. augusztus 17.

A közbeszerzési öntisztázási eljárás legfontosabb lépései

A versenyjog és a közbeszerzési jog számos esetben szoros összefüggésben áll egymással, az olyan fogalmak, mint a kizáró ok vagy az öntisztázás mindkét jogi területen fontos szerepet tölt be, sok esetben közös értelmezési kerettel. Öntisztázás eljárás keretében, a közbeszerzésekből jogsértő magatartásukra tekintettel kizárt vállalkozások kérhetik megbízhatóságuk megállapítását, amely lehetővé teszi a közbeszerzéseken való ismételt részvételüket. Az öntisztázáshoz három kulcsfontosságú feltételnek kell sikeresen teljesülnie – ezeket mutatja be Csépai Balázs, a DLA Piper Hungary szenior versenyjogi ügyvédje.
2022. október 13.

A szerkezetátalakítási eljárás lehet a még életképes cégek mentőöve

Már Magyarországon is elindítható a szerkezetátalakítási eljárás, amelynek célja az életképes vállalkozások nehézségeinek kezelése és a fizetésképtelenség megelőzése. A DLA Piper Hungary szakmai eseményén jogi és gazdasági oldalról egyaránt megvilágították a szakértők az új eljárás részleteit és előnyeit, valamint arra is kitértek, hogy a megváltozott külső körülmények milyen iparági szereplőket állítottak igazán komoly kihívások elé.
2022. december 6.

Bővül a kollektív igényérvényesítés köre Magyarországon

A parlamenti zárószavazás célegyeneséhez közeledik az az uniós jogalkotási gyökerű törvénymódosítási javaslatcsomag, amely nyomán újabb átfogó jogszabálymódosításra kerülhet sor a fogyasztóvédelmi jog területén. Az esetleges módosítás egyúttal új, a fogyasztói érdekek védelmét szolgáló eszközök alkalmazásának lehetőségét is megteremtheti, illetve a fogyasztóvédelmi érdekérvényesítést tekintve is változásokat hozhat – többek között ezekre hívja fel a figyelmet Molnár Levente, a DLA Piper Hungary versenyjogi csoportjának szenior ügyvédje.