Mit lát a jogi szolgáltatások jövőjének prófétája?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hallgassa meg Ön is Prof. Richard Susskind gondolatait a technológia és a jogi szolgáltatások egymáshoz való viszonyáról!

Eljut-e valaha a jogászi hivatás arra a szintre, hogy az egyes ügyek megoldását a mesterséges intelligenciára bízza? Helyettesítheti-e a technológia teljes mértékben a jogi szakemberek tudását tíz, ötven vagy száz év múlva?

Az alábbi két videóban a „legal tech” területének egyik legjelentősebb hatású véleményformálója, Prof. Richard Susskind fejti ki ezzel kapcsolatos gondolatait.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=-Qec14tbNVg”] [youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=a2qei9mpA0M”]

Kapcsolódó cikkek

2021. szeptember 10.

Egy nap a jogi szakirodalom és a kiválóság jegyében

2021. szeptember 18-án a Károlyi-Csekonics-palotában kerül sor az Első Magyar Jogi Könyvszalonra a Magyar Jogász Egylet és az Alkotmánybíróság közös szervezésében. A rendezvény záróakkordjaként adják át 2020-2021 legkiválóbb jogászainak az V. Wolters Kluwer Jogászdíjat 12 kategóriában.

2021. szeptember 10.

Az influenszer tevékenysége a német jog alapján

Azoknak az influenszereknek, akik pénzt kapnak a cégektől a termékek közösségi médiában való népszerűsítéséért, egyértelműen reklámnak kell címkézniük az ilyen bejegyzéseket – döntött csütörtökön a német bíróság.