2014 legizgalmasabb munkajogi kérdései


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az idei év legolvasottabb munkajogi kérdéseit gyűjtöttük össze, a válaszokat a kérdések utáni linkekre kattintva tudhatja meg.


1.    Munkaidő-beosztás megváltoztatása

Meg lehet változtatni a kérdéses munkanap előtti napon a munkaidő-beosztást a munkavállaló kérésére? Ha igen, hogyan kell dokumentálni, hogy ezt a munkavállaló maga kérte?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-munkaido-beosztas-megvaltoztatasa

2.    Betegség felmondási idő alatt

Az egyik munkavállaló 2014. március 5-én felmondással szüntette meg a munkaviszonyát. A felek megállapodtak abban, hogy a munkavállaló utolsó munkában töltött napja 2014. április 4. lesz, addig pedig munkát végez. A munkavállaló a felmondási idő alatt (2014. március 7-én) azonban beteg lett. Kihat ez a felmondásra? Meghosszabbítja ez a helyzet a felmondási időt? A gyógyulást követően folytatódik csak a felmondási idő, esetleg a felmondás ebben az esetben jogellenessé válik?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-betegseg-felmondasi-ido-alatt

3.    Jár-e a cafeteria a felmondási idő alatt?

A munkavállaló közös megegyezéssel, február 28-ával megvált munkahelyétől. Bére alapbérből, valamint cafetériából állt. Munkáltatója nem fizette ki számára a cafetériát, holott a felmondási időt végigdolgozta, az utolsó napig. A munkáltató szerint a felmondási időre nem járcafeteria. Jogos volt a munkaadó hozzáállása, illetve mi a teendő, amennyiben nem?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/a-het-kerdese-jar-e-a-cafeteria-a-felmondasi-ido-alatt

Felejtse el a Jogtár Csütörtököt!

Az új Jogtár egyes előfizetési konstrukciói
mellé most táblagépet adunk!

További részletekért kattintson »

4.    Vasárnapi pótlék fizetése

Az MT 140. §-a meghatározza, hogy mikor kell vasárnapi pótlékot fizetni. A fejezet végén lévő „Eltérő megállapodás” (165.§ (1)) viszont nem írja azt, hogy a felek megállapodása, vagy a KSz ettől ne térhetne el. Sőt a 165.§ (2) szerint ettől negatív irányba is eltérhet a felek megállapodása, vagy a KSz.

http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/a-het-kerdese-vasarnapi-potlek-fizetese

5.    Munkaidőkeret
    
Munkáltatónknál a munkavállalóink 3 havi munkaidőkeretben kerülnek foglalkoztatásra, készenléti jellegű munkakörben. Egyes dolgozók munkaidejét – a szolgáltatásunk helyétől függően – 8 órában, másokét 10 órában, illetve 12 órában rögzítettük a munkaszerződésben.
Beoszthatjuk-e azokat a dolgozókat 12, 16 vagy 24 órás szolgálatra, akiknek a fentiek szerinti napi munkaideje 12 óránál rövidebb, tekintve, hogy a beosztást a munkáltató egyenlőtlenül is beoszthatja?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-munkaidokeret

6.    Szabadságengedély használat

A „Szabadságengedély” nevű nyomtatvány használata kötelező? Ha igen, akkor a munkáltató által elrendelt szabadságok esetében is használni kell, vagy csak a munkavállaló kérésére kiadott szabadságnál?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-szabadsagengedely-hasznalat

7.    Lehet két teljes állásunk a közszférában?

Fennállhat párhuzamosan két, 40 órás jogviszonya valakinek a közszférában? Lehet valaki főiskolán vagy egyetemen teljes munkaidőben, közalkalmazotti jogviszonyban oktató, miközben például szintén teljes munkaidős vezetői megbízása is van egy másik intézménynél? Ha ez nem ütközik jogszabályba, melyik lesz az ún. „főállása”? Például melyik intézményben kaphat jubileumi jutalmat?

http://munkajog.hu/rovatok/munkahely/a-het-kerdese-lehet-ket-teljes-allasunk-a-kozszferaban

Munkajogi kérdés-válasz szolgáltatás

Használja kérdés-válasz szolgáltatásunkat és kérdezzen szakértőinktől, akik egyénre szabott segítséget nyújtanak az Ön számára 5 munkanapon belül.
A kérdezési lehetőség mellett hozzáférést biztosítunk adatbázisunkhoz is, ahol több száz munkajogi kérdés-válasz közül böngészhet.
A szolgáltatást a munkajog.hu portál felületén keresztül éri el, ahol többféle csomagajánlat közül is választhat.

Részletes információ >>

8.    Utazás és munkaidő

Beleszámít-e a munkaidőbe az az időtartam, amíg a munkavállaló lakóhelyétől a munkavégzés helyére eljut? Hogyan alakul a munkaidő, ha a munkavállaló munka sajátosságaiból adódóan sokat utazik, illetve az esetek többségében lakóhelyéről – a munkáltató telephelyét kihagyva – közvetlenül a munkavégzés tényleges helyére indul? Mi a helyzet, ha a munkavégzés helye külföldön van?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-utazas-es-munkaido

9.    Tanulmányi szerződés

Egy munkavállaló nem fejezi be a tanulmányi szerződésben meghatározott idő (7 félév) alatt a tanulmányait, hanem plusz 2 félévig fog még főiskolára járni. A cég vezetése jóváhagyta erre a plusz 1 éves időszakra is a támogatás folyósítását. Ebben az esetben kell módosítani a tanulmányi szerződést? Ha igen, akkor csak a szerződés időtartamára vonatkozó pontot kell módosítanunk vagy a teljes szerződést?

http://munkajog.hu/rovatok/munkaido/a-het-kerdese-tanulmanyi-szerzodes

10.    Munkabér csökkentése

Mennyire jogszerű, ha munkahelyen szóban bejelentenek egy közeli csoportos létszámleépítést és hogy költségcsökkentés miatt alapbér csökkenés lesz a megmaradó munkavállalóknál? Ezután először a megtartani kívánt munkavállalókat hívják be személyes egyéni tájékoztatásra, hogy rájuk számítanak a jövőben is, nem szerepelnek az elküldendő munkavállalók között, de itt egy munkaszerződés módosítás arról, hogy alapbérük csökkeni fog (kb. bruttó 100.000 Ft-tal) és kérik értsék meg a cég anyagi helyzetét és írják alá. Kapnak 1 nap gondolkodási időt, ha nem írják alá, akkor mégis érinteni fogja őket is a leépítés és megszüntetik a munkaviszonyukat.

http://munkajog.hu/rovatok/munkaber/a-het-kerdese-munkaber-csokkentese

 

(Forrás: Munkajog.hu kérdés-válasz szolgáltatás)


Kapcsolódó cikkek

2024. július 17.

Minden vállalkozás megtudhatja, hogy a NIS2 irányelv hatálya alá esik-e

Ugyan június 30-án lejárt Kiberbiztonsági tanúsításról és felügyeletről szóló törvényben meghatározott első fontos határidő, a cégvezetőknek azonban még van idejük pótolni a mulasztást, és időben megkezdeni a felkészülést a támadások elhárítására – nem mellesleg az akár milliós nagyságrendű bírság elkerülésére. De vajon honnan lehet tudni, mely cégek érintettek?

2024. július 11.

Várható-e fordulat 2024-ben a cégvezetéstől eltiltott személyek számában?

A tavalyi és az idei kényszertörlési eljárások meghatározóak lesznek idén a számok alakulásában. Az elmúlt két évben indított jelentős számú felszámolási és kényszertörlési eljárások ellenére 2023-ban alig haladta meg a cégvezetéstől eltiltott személyek száma a 20 ezret. Bár csekély mértékben, de 2023-ban ismét csökkenő tendenciát mutat az újonnan eltiltott magánszemélyek száma, amiben fordulat várható 2024-ben.