A legjobb, ami egy jogi szöveggel történhet


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A DocuLex, a Wolters Kluwer Kiadó új fejlesztése egyedülálló a jogi piacon: több mint egy egyszerű dokumentumszkenner alkalmazás, mert képes a szkennelt dokumentumokban lévő jogszabály-hivatkozások felismerésére.


Bizonyára Önnel is előfordult már jogi munkája során, hogy egy dokumentum szövegének megőrzéséhez le kellett azt fotóznia, és hasznos lett volna később, ha a szövege szerkeszthető formában is rendelkezésre áll.

A Doculex alkalmazás a lefotózott dokumentumok szövegét felismeri, és a hazai piacon egyedülálló módon a dokumentumban lévő jogszabály-hivatkozásokat kilistázza. A felismert hivatkozásra kattintva a jogszabályhely szövegét megnyitja a program. Nem kell keresgélni a rövidítéseket és a paragrafusokat, a hivatkozott jogi szöveg azonnal elérhető.

Az alkalmazás több oldalas dokumentumokat is fel tud dolgozni. A papírlapok megfelelő minőségű fotózásában egy asszisztens segíti, amely jelzi a tökéletes pozíciót, illetve, hogy ehhez merre mozgassuk a mobileszközt. Az elkészült képe(ke)t rendszerünk pár másodpercen belül feldolgozza és a dokumentum címe alatt jelzi a megtalált hivatkozások számát.

 

A dokumentum címére kattintva egy következő képernyőn a jogszabály-hivatkozások láthatóak: a jogszabály címe, alatta pedig a hivatkozáshoz tartozó további szövegpozíciók (paragrafus, bekezdés száma). A jogszabályhelyre kattintva megnyílik a teljes szöveg a net.jogtar.hu ingyenes online jogi adatbázisunkban.

 

A DocuLex a fotózott dokumentumból rich text (rtf) formátumú állományt is készít. Az rtf csatolható elektronikus levélhez, illetve megnyitható a mobileszközön egy arra alkalmas irodai formátumokat kezelő applikációval.

Gondoltunk azokra is, akik asztali számítógépen, munkahelyi környezetben dolgoznának tovább a dokumentumokkal. Három felhőszolgáltatást is integráltunk a DocuLexbe: aki rendelkezik Dropbox, Google Drive vagy iCloud fiókkal, annak nem kell mást tennie, mint a szokásos pár engedélyeztetési lépéssel csatlakoztatni valamelyiket az alkalmazáshoz (a beállítások menüben érhető el ez a funkció). A fotózott dokumentumokból készült fájlok innentől automatikusan mentésre kerülnek a beállított fiókba.

 

A Wolters Kluwer új alkalmazása jelenleg béta-verzióban, iOS eszközökön érhető el és tesztelhető. Amennyiben szeretné kipróbálni, vagy még több információra kíváncsi, látogasson el a landing.complex.hu/doculex oldalunkra.

Az alkalmazás fejlesztését az Önök visszajelzései alapján szeretnénk befejezni, ezért kérjük ne felejtse el megosztani velünk véleményét. Minden hibajelzést, javaslatot, értékelést szívesen várunk az info@wolterskluwer.hu e-mail címre.

Az Androidos készülékekre szánt verzió a végleges iOS változat befejezése után tud majd elkészülni. További terveink között szerepel még a magas szintű kapcsolat kialakítása a JogtárMobil alkalmazásunkkal és még néhány a rich texten kívüli irodai formátum támogatásának megoldása (PDF, doc, docx).

Próbálja ki Ön is!

>> Jelentkezem <<

 


Kapcsolódó cikkek

2024. május 15.

Fontos határidő közeledik a gazdasági szankciókkal érintett magyar cégeknek

Az ukrán-orosz háborúra reagálva az Európai Unió a közelmúltban újabb gazdasági szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben. Az egyik legfontosabb változás, hogy bizonyos, az orosz cégek vagy szervek részére nyújtható, biztosítható vagy értékesíthető szolgáltatások, amelyek eddig a szankciók alól mentességet élveztek, 2024. június 20. napjától csak hatósági engedély birtokában végezhetők majd. Melyek ezek a szolgáltatások? Honnan szerezhető be az engedély és milyen feltételeknek kell majd megfelelni? Mivel a határidő vészesen közeleg, ezért a Schönherr Hetényi Ügyvédi Iroda munkatársai, dr. Bognár Alexandra és dr. Suller Noémi segítenek eligazodni az új szabályozásban a fenti kérdések megválaszolásával.

2024. május 14.

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.