Vállalati Jogász Fórum – 2016. szeptember 27.


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Módosítás után az új Polgári Törvénykönyv, új Európai uniós adatvédelmi rendelet lépett életbe, előkészítés alatt az új polgári perrendtartás. – Csak néhány azok közül az aktualitások közül, melyekkel az IIR Magyarország idei Vállalati Jogász Fórumának előadói foglalkoznak 2016. szeptember 27-én. Az Igazságügyi Minisztérium és a GVH mellett az idei évben is magasan jegyzett ügyvédi irodák, illetve a vállalati oldal legkiválóbb szakemberei tartanak előadást a konferencián.


A konferencia célja, hogy átfogó képet kapjanak a résztvevők az aktuális – vállalatokat érintő – jogszabályi változásokról, megismerjék a Gazdasági Versenyhivatal ellenőrzéseinek gyakorlatát, valamint nagyvállalati esettanulmányokon keresztül betekintést nyerjenek különböző cégek jogi kihívásokkal kapcsolatos, már bevált megoldásaiba.

A Ptk.-t érintő, már végbement változásokon túl, az eddig megszerzett tapasztalatok és várható változások kerülnek tárgyalásra. A fórum kiemelt témái között szerepel, hogy milyen szempontoknak kell megfelelni, hogyan érdemes felkészülni és mely határidők relevánsak az Európai Unió új adatvédelmi rendeletével kapcsolatosan.

A beérkező vállalati dokumentumok érzékeny adatainak kiszervezett feldolgozása intelligens technológiával nélkülözhetetlen információkkal szolgál az elektronikus archiválás és adatkinyerés területén. Szakértő előadók megosztják első tapasztalataikat az új Közbeszerzési Törvénnyel kapcsolatosan, a Közbeszerzési Hatóság aktuális döntései alapján. A résztvevők tájékozódhatnak az Általános Szerződési Feltételekkel kapcsolatos kihívásokkal a vállalatok szemszögéből és a fórum végére új megvilágításba kerül a vállalati jogtanácsosok szerepe az üzleti döntések előkészítésében, támogatásában.

A fent említett témákról az Auchan Magyarország, a CMS Cameron McKenna, a DOQSYS Business Solutions Zrt., a Gazdasági Versenyhivatal, az Igazságügyi Minisztérium, a K&H Bank és a PHILIPS Lighting CEE szakembereitől hallhatnak bővebben a jelenlévők.

Amennyiben felkeltette érdeklődését a szakmai rendezvény, látogasson el az IIR Magyarország weboldalára, ahol részletes információt kaphat a programról és a jelentkezés módjáról.

A konferencia együttműködő partnerei:

 

 

 


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot gyanít a GVH egy kisgyermekes szülőket célzó cégnél

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a szlovákiai EC Global SVK s.r.o. vállalkozással szemben tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt; a GVH gyanúja szerint a cég a weboldalán reklámozott, jellemzően kisgyermekes szülőknek ajánlott termékek esetében megtéveszti a fogyasztókat az egészségre és gyógyhatásra vonatkozó állításokkal.

2024. június 21.

Figyelem, napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, vagyis a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY. Résen kell lenniük a konszolidált beszámolót készítő társaságok tagvállalatainak is, hiszen elég cégcsoport szinten elérni a meghatározott minimum bevételt és létszámot, hogy rájuk is vonatkozzanak a kötelezettségek. Az óvatlan szervezetek számára a mulasztás súlyos bírsággal, sőt a vezető eltiltásával is járhat.