Bejegyzések büntetőper címkével

2024. május 14. Napi

Donald Trump és demokrata szenátor is a bíróságon

A Donald Trump ellen vádat emelő ügyészség koronatanúja, Michael Cohen tanúvallomásával folytatódott a volt elnök bírósági tárgyalása hétfőn New York-ban. Megkezdődött Bob Menendez, az amerikai Kongresszus szenátorának bűntetőpere hétfőn New Yorkban, a per megvesztegetés, kényszerítés és csalás vádjával indult a politikus ellen.

Versenyjog – Az engedékenységi politika II.
2020. december 12. Szakma

Versenyjog – Az engedékenységi politika II.

A Wolters Kluwer gondozásában megjelenő, Tóth Tihamér által írt Uniós és magyar versenyjog című könyv célja, hogy a versenyjog egészéről átfogó képet adjon, mind az uniós, mind a magyar, illetve mind a vállalati, mind a tagállami szabályokat felölelve, nagy hangsúlyt fektetve a normatív szabályok mögött meghúzódó közgazdasági, versenypolitikai kérdésekre. Az alábbiakban a könyv EUMSZ 101. és 102. cikkének, valamint a Tpvt. 11. és 21. §-ának alkalmazásával foglalkozó fejezetéből olvashatnak egy részletet az engedékenységi politikáról.

2020. szeptember 7. Napi

Elkezdődött a tanárát megkéselő győri diák pere

Csak részben ismerte be bűnösségét hétfőn a Győri Törvényszéken az a tanuló, aki tavaly decemberben megkéselte osztályfőnökét. A diákot előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják.