Bejegyzések Handó Tünde címkével

2019. február 26. Napi

Handó szerint újra eljött a magyar bíróságok aranykora

Tizenegyezer ember dolgozik a bíróságokon, évente másfél millió ügyet intéznek és több millió ember fordul meg ezekben az épületekben, tehát nem mindegy, hogy milyenek - mondta Handó Tünde. Az OBH stratégiai célja a bírósági épületek megújítása. Magyarországon 188 bírósági épület van, ebből 55 műemlék vagy műemléki jellegű. Ezt kell összeegyeztetni a 21. századi követelményekkel - tette hozzá. Minden kolléga átérezheti, mit jelent a bírósági menedzsment, a gondoskodás, amelynek az a célja, hogy a bíráknak csak az ítélkezéssel kelljen foglalkozniuk. Az ítéletekből ismerszik meg a bíró, a bíróság. Az igazságszolgáltatás pedig az állam lelkiismerete - mondta Handó Tünde. Polgárné Vida Judit, a Fővárosi Törvényszék elnöke a rendezvényen elmondta: a II. és III. kerületi bíróság 1991-es létrejötte óta kinőtte a III. kerületi, Miklós utcai épületét, és az infrastruktúrája sem felelt meg a 21. századi követelményeknek. Az új, a III. kerületi Lajos utca 48-66. szám alatti irodaépület azonban jó munkakörülményeket biztosít. Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) II. kerületi polgármester azt emelte ki, hogy a bíróságok, az önkormányzatok és az állami intézmények egymásra utaltak. Az emberek akkor érezhetik magukat biztonságban, ha ezek az alapvető rendszerek jól…

2018. december 4. Napi

Handó: jól teljesít a magyar bírói szervezet

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint a tárgyszerű mutatókban – mint például az ítélkezés gyorsasága és az ügyhátralék – nincs szégyenkezni valója a magyar bírói szervezetnek és a bírói karnak nemzetközi összehasonlításban sem.

2018. november 23. Napi

Digitális Bíróság: akár 20 ezer oldal is elfér egy aktatáskában

A Digitális Bíróság fejlesztéseivel a magyar bírói szervezet csillaga a digitális égbolton is fényesen ragyoghat – mondta dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a Tatabányai Törvényszéken 2018. november 23-án. Hozzátette, a digitalizáció terén nagyon nagy a verseny, a bíróságok nem maradhatnak le. A digitális fejlődésen az ügyfelek bizalma is múlik – olvasható a birosag.hu-n.

2018. november 16. Napi

Handó: a bíróságok az ügyfelekért vannak

A bíróságok nem önmagukért, hanem az ügyfelekért vannak – jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületének átadási ünnepségén.

2018. szeptember 27. Napi

Handó: a bírók erősítik a nemzeti összetartozást

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint a bíróknak szem előtt kell tartani az egyes emberek jogait, szabadságát, de a köz érdekeit is, ezáltal erősítik a nemzeti összetartozást és az igazságszolgáltatás iránti bizalmat.

2018. július 14. Napi

Handó: egyre kevesebb az ügyhátralék

Folyamatosan csökken a bírságok ügyhátraléka, az eredmények nemzetközi összehasonlításban is jelentősek – mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke kedden a parlament igazságügyi bizottságában, ahol 2017 első fél évéről szóló beszámolóját vitatták meg.