Bejegyzések Hernádi Zsolt címkével

2021. október 26. Napi

Az alkotmánybíróságon folytatódik a Hernádi-per Horvátországban

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében, amely után a Mol bejelentette, hogy a társaság elnök-vezérigazgatója a horvát alkotmánybírósághoz fordul jogorvoslatért.

2020. február 12. Napi

Megsértette a szlovák főügyészség Hernádi Zsolt jogait

Megsértette a szlovák főügyészség Hernádi Zsoltnak, a Mol elnök-vezérigazgatójának az igazságos eljárásra és jogi védelemre vonatkozó alapvető jogait – mondta ki kedden a szlovák alkotmánybíróság, amely így jogosnak ítélte az olajipari óriás vezetőjének egy korábbi – az ellene Horvátországban kiadott elfogatóparanccsal kapcsolatban beadott – panaszát.

Két évre ítélte Hernádi Zsoltot a horvát bíróság
2019. december 30. Napi

Két évre ítélte Hernádi Zsoltot a horvát bíróság

Első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zágráb megyei bíróság Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója távollétében 2 évet börtönbüntetést kapott – közölte a horvát közszolgálati televízió.

2018. november 19. Napi

Mol-INA-ügy: az Interpol Horvátország javára döntött

Horvátország javára döntött az Interpol végrehajtó bizottsága szombaton Dubajban, és lehetővé tette Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancs megújítását – közölte honlapján a horvát belügyminisztérium. Hernádi Zsolt korábban egyszer már lekerült a szervezet körözési listájáról, de Horvátország augusztusban újra kérte az Interpoltól, hogy újítsa meg a Mol elnök-vezérigazgatója ellen korábban kiadott körözést.

2018. október 5. Napi

Mol-INA-ügy: megkezdődött Sanader és Hernádi egyesített pere

Az előkészítő szakasszal megkezdődött a horvátországi egyesített per Ivo Sanader volt horvát kormányfő és az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgatója ellen csütörtökön a Zágráb megyei bíróságon – közölte a helyi sajtó. A rendes tárgyalás október 23-án kezdődik.