Bejegyzések horvátország címkével

2022. november 10. Világjogász

Az EP támogatja Horvátország schengeni tagságát

Az Európai Parlament szerint Horvátország minden feltételt teljesített a vonatkozó szabályok teljes körű alkalmazásához, ezért támogatja, hogy az ország a schengeni övezet teljes jogú tagjává váljon – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Digitális nomádok 2.0
2022. március 25. Életmód

Digitális nomádok 2.0

Egyre több ország igyekszik magához csábítani a nagyvilág home office-ban dolgozó digitális munkásait; sokan már jogszabályi hátterüket is megalkották.

2022. február 21. Napi

Miniszterre csapott le a korrupcióellenes hatóság Horvátországban

Szombaton reggel házkutatást tartottak Darko Horvat építésügyi, területtervezési és állami vagyonkezelési miniszter házában, majd később befolyással való visszaélés gyanújával őrizetbe vette a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség (USKOK) a tárcavezetőt.

2021. október 26. Napi

Az alkotmánybíróságon folytatódik a Hernádi-per Horvátországban

A horvát legfelsőbb bíróság megerősítette a Zágráb megyei bíróság elsőfokú elmarasztaló ítéletét Ivo Sanader volt horvát kormányfő és Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója egyesített perében, amely után a Mol bejelentette, hogy a társaság elnök-vezérigazgatója a horvát alkotmánybírósághoz fordul jogorvoslatért.

2021. július 2. Cégvilág

Az OTP és Horvátország kérte a választottbírósági eljárás megszüntetését a devizahitelesek ügyében

Az OTP Bank Nyrt. június 30-án a Horvát Köztársasággal közösen kérte a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjától (ICSID) a 2020. október 16-án regisztrált, a deviza- és deviza alapú lakossági hitelek kötelező átváltásával kapcsolatos eljárás megszüntetését – közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

2020. október 19. Napi

Az OTP beperelte Horvátországot

A magyar pénzintézet a horvát leánybankjánál keletkezett 224 millió kunás vesztesége megtérítését várja a 2015-ös adósmentő intézkedések miatt.