Bejegyzések Kecskeméti Törvényszék címkével

2024. április 11. Napi

Több mint 8 százalékkal nőtt a befejezett ügyek száma a Kecskeméti Törvényszéken

Sikerrel vette a növekvő számú ügyek kezelését a Kecskeméti Törvényszék, hiszen 2023-ban 57 027 ügyet fejeztek be, 8,4 százalékkal többet az előző évinél – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetjének főosztályvezetője csütörtökön Kecskeméten, a törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.

2022. május 12. Napi

Nőtt az ügyek száma a Kecskeméti Törvényszéken

Az országos 3,1 százalékos átlagot meghaladó, 4,6 százalékos volt az érkezett ügyek számának növekedése a Kecskeméti Törvényszék illetékességi területén működő bíróságokon – közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke csütörtökön Kecskeméten.

2021. december 9. Napi

Jó leckének gondolta az akasztást

Jogerősen nyolc év szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy Bács-Kiskun megyei férfit, aki felakasztotta ismerősét, hogy így leckéztesse meg őt.

2021. február 5. Napi

Tíz év gyilkosságért

Emberölés miatt nem jogerősen tíz év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 55 éves kiskunfélegyházi férfit, aki leszúrta lakótársát – közölte a bíróság szóvivője.

2021. január 6. Napi

Súlyosabb büntetést kaphat az élettársát nejlonzacskóval megölő nő

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés súlyosítására irányuló fellebbezését annak az 50 éves nőnek az ügyében, akit a Kecskeméti Törvényszék aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélt.