Tíz év gyilkosságért


Emberölés miatt nem jogerősen tíz év börtönre ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 55 éves kiskunfélegyházi férfit, aki leszúrta lakótársát – közölte a bíróság szóvivője.

Az elítélt férfi barátnőjével 2019-ben a kiskunfélegyházi hajléktalanszállóról olyan házba költözött, ahol nem volt áram, és mindössze egyetlen helyisége volt lakhatásra alkalmas. A páron kívül a szobában lakott a tulajdonos és az ügy sértettje is. A vádlott és a sértett rendszeresen italozott, ilyenkor gyakoriak voltak közöttük a viták, mivel a sértett közeledni próbált a vádlott barátnőjéhez.

Egy novemberi napon több liter bor fogyasztása után ismét összeszólalkozott a két férfi, össze is verekedtek.
A vádlott előbb megfenyegette, majd egy zsebkéssel mellkason szúrta a sértettet. Lakótársa a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A bíróság emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélte a letartóztatásban lévő férfit.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosítás, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést – olvasható a közleményben

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2021. október 21.

Szigorodik a gyártói jótállási szabályozás jövőre

Európai Uniós irányelvek átültetése miatt 2022. január elsejével drasztikusan átalakul a fogyasztói adásvételi szerződésekre irányadó hazai szabályozás, ami minden vállalkozást, amelynek közvetlenül, vagy közvetetten „köze” van a fogyasztókhoz, érint – derül ki a CERHA HEMPEL közleményéből.