Bejegyzések kriptoeszközök címkével

Jogszabályfigyelő 2024 – 11. hét
2024. március 18. Szakma

Jogszabályfigyelő 2024 – 11. hét

Alábbi cikkünkben tekintettel arra, hogy a 2024/29-33. számú Magyar Közlönyben szakmai közérdeklődésre számot tartó újdonság nem jelent meg, az Országgyűlés honlapján közzétett, elfogadásra váró törvényjavaslatok közül válogattunk.

Altcoinok, tokenek jogi megítélése: a Ripple vs. SEC ügy
2023. szeptember 13. Szakma

Altcoinok, tokenek jogi megítélése: a Ripple vs. SEC ügy

Itt a rég várt ítélet, amely komoly hatást gyakorol a kriptovaluta piacra. A SEC kontra Ripple ügy legfontosabb kérdése, hogy a Ripple Labs átal kibocsájtott XRP-t vajon, értékpapírnak lehet-e, vagy kell-e minősíteni. A perben álló két fél, egyrészt az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete SEC, felperes. Másrészt az alperes, Ripple Labs XRP.

2023. május 31. Napi

Zöld lámpa a kriptoeszközök piacának egységes uniós szabályozására

Zöld lámpát kapott a kriptoeszközök piacának egységes európai uniós szabályozása. Az Európai Parlament többször is elhalasztotta az erről való szavazást év eleje óta, azonban a közelmúltban meggyőző többséggel elfogadta a rendelet szövegét, amelyet az Európai Tanács az elmúlt napokban egyhangúlag jóváhagyott. A legfontosabb tudnivalókat a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal jogászai foglalták össze.