Bejegyzések Legfőbb Ügyészség címkével

Lefoglalhatók-e a korai védői titkok?
2023. december 19. Szakma

Lefoglalhatók-e a korai védői titkok?

A szerző alábbi cikkében a gyanúsítás előtti védői titkok alkotmányos értelmezésére tesz kísérletet az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletei és a hazai (alap)jogi szabályozás összevetése alapján.

2022. szeptember 22. Napi

73 párt ellen indokolt ügyészi perindítás

A tavaszi országgyűlési választás után 73 párt ellen indokolt ügyészi perindítás, amiért két egymást követő választáson nem indítottak jelöltet vagy mert felhagytak tevékenységükkel és vagyonukról nem rendelkeztek – közölte a Legfőbb Ügyészség. 63 esetben a pártként működés megszűnését kérik kimondani, tíz pártot pedig megszüntetnének.

2022. június 13. Napi

Munkája elismeréseként értelmezte az OLAF jelentését a magyar ügyészség

Továbbra is kiemelkedően teljesít a magyar ügyészség – így értelmezi a szerdán nyilvánosságra hozott OLAF-jelentést a Legfőbb Ügyészség sajtóosztálya. Az Európai Csalás Elleni Hivatal szerint valóban élmezőnyben van Magyarország, csak éppen az uniós források szabálytalan felhasználása miatt.

2021. szeptember 13. Szakma

Kész az e-rollerekről szóló KRESZ-módosítási javaslat

A Telex pénteken megjelent cikkében számolt be arról, hogy egy komplex KRESZ-módosítási csomag részeként elkészült az elektromos rollerekre vonatkozó szabályozási javaslat, ami gordiuszi megoldással vágja szét a vitát: kerékpár vagy segédmotoros kerékpár legyen-e az e-roller?