Bejegyzések LMBTQI címkével

Civil szervezetek adták át LMBTQI emberek leveleit Áder Jánosnak
2021. június 23. Napi

Civil szervezetek adták át LMBTQI emberek leveleit Áder Jánosnak

Kedd reggel 9-kor civil szervezetek képviselői átadták a Köztársasági Elnöki Hivatalban azokat a leveleket, amelyekben személyes történetekkel kérik Áder Jánost: ne írja alá a melegjogokat is átíró pedofilellenes törvényt, derül ki a Háttér Társaság Jogászvilághoz eljuttatott közleményéből.

A Főváros Kormányhivatalának érdemben kell vizsgálnia a transzneműek kérelmeit
2020. február 24. Napi

A Főváros Kormányhivatalának érdemben kell vizsgálnia a transzneműek kérelmeit

Másfél éve húzódó, transznemű emberek tucatjainak életét megkeserítő jogvita végére tett pontot a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amikor megállapította: a hatályos jogszabályok alapján Budapest Főváros Kormányhivatalának érdemben kell vizsgálnia a transznemű emberek nemének jogi elismerésére és névváltoztatására vonatkozó kérelmeit – írja a Jogászvilághoz eljuttatott közleményében a Háttér Társaság.

2019. május 29. Napi

LMBTQI-oldalak blokkolásáért fizet a Főpolgármesteri Hivatal

Egymillió forintra büntette az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Főpolgármesteri Hivatalt, amiért az blokkolta az LMBTQI témájú internetes oldalak elérését a Hivatal számítógépes hálózatáról. A Hatóság szerint a főváros ezzel nemcsak az érintett szervezeteknek, hanem az egész LMBTQI közösségnek is hátrányt okozott.

2019. március 29. Napi

Transznemű nő is öltözhet a női öltözőben

Egyezséggel végződött az az eljárás az Egyenlő Bánásmód Hatóság előtt, amelyet egy transznemű nő kezdeményezett, miután munkáltatója nem engedte, hogy nemi identitásának megfelelő öltözőt használjon. A munkáltató bocsánatot kért, és vállalta, hogy a jövőben biztosítja a megfelelő öltözőhasználatot – olvasható a Háttért Társaság újságunkhoz eljuttatott közleményében,