Bővült a BNT budapesti jogi irodája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közelmúltban dr. Horváth Gyula csatlakozott a közép-kelet-európai jogi tanácsadásra specializálódott BNT budapesti irodájához, és a továbbiakban az Ingatlan és a Vitarendezési csoport munkáját támogatja. A 35 éves elismert szakember több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és közigazgatási jog, valamint a peres képviselet a polgári és gazdasági jog legkülönfélébb területein. Horváth Gyula 2000-ben szerzett diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Pályafutását a Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Irodánál kezdte, ahol jelöltként, majd több mint öt évig…

A közelmúltban dr. Horváth Gyula csatlakozott a közép-kelet-európai jogi tanácsadásra specializálódott BNT budapesti irodájához, és a továbbiakban az Ingatlan és a Vitarendezési csoport munkáját támogatja. A 35 éves elismert szakember több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és közigazgatási jog, valamint a peres képviselet a polgári és gazdasági jog legkülönfélébb területein.

Horváth Gyula 2000-ben szerzett diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Pályafutását a Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Irodánál kezdte, ahol jelöltként, majd több mint öt évig partnerként dolgozott. A 2004 óta folytatott ügyvédi tevékenység mellett számos ingatlan- és gazdasági jogi témában írt publikáció szerzője, melyek többek közt a Pesti Ügyvéd, az Ügyvédek Lapja, az Ingatlanjog kérdések és válaszok, az Ingatlan és befektetés, a Cégvezetés, a Világgazdaság, a Magyar Hírlap, a Népszava és a Népszabadság hasábjain jelentek meg. Társszerzője az Ingatlanjog Nagy Kézikönyve (CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft., Budapest 2007 és 2010) című kiadványnak, és vendégelőadó ingatlanjogi témában a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében.

„Horváth kollégával részben közös ügyeken, részben ellenoldali képviselőként több alkalommal volt lehetőségünk együtt dolgozni. Kiváló felkészültsége és fellépése elismerésre méltó. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a továbbiakban csapatunkat erősíti. Jelenleg különösen az elmúlt években jelentős fellendülést mutató jogvitarendezési területen számítunk a munkájára, legyen az rendes vagy választottbíróságok előtti képviselet. Az ingatlanfejlesztésekhez tartozó jogi problémák komplex kezelése mindig is irodánk egyik specialitása volt, így – különösen a piac újbóli fellendülése esetén – Gyulának fontos szerep jut ebben a szektorban dolgozó ügyfeleink magas szintű kiszolgálásában.” – mondta Szabó Levente, a BNT budapesti jogi irodájának vezető partnere.

A BNT csoport

A BNT csoport egy kifejezetten a közép- kelet-európai régióra specializálódott független nemzetközi ügyvédi társulás. A cég kizárólag a régióban dolgozó ügyvédek irányításával alakult. Jelenleg mintegy 150 munkatársat foglalkoztat, és 10 országban rendelkezik önálló irodával.

A BNT csoport szakterülete Közép-Kelet-Európa országaiban a széles értelemben vett gazdasági jog. Praxisuk a klasszikus gazdasági jogi területeken kívül – különösen ingatlanjog, versenyjog, társasági jog, munkajog, adójog; valamint kereskedelmi szerződések joga – olyan speciális és komplex üzleti területekre is kiterjed, mint az alternatív energia vagy a vállalatfelvásárlások és zöldmezős beruházások.


Kapcsolódó cikkek