Bővült a BNT budapesti jogi irodája


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A közelmúltban dr. Horváth Gyula csatlakozott a közép-kelet-európai jogi tanácsadásra specializálódott BNT budapesti irodájához, és a továbbiakban az Ingatlan és a Vitarendezési csoport munkáját támogatja. A 35 éves elismert szakember több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és közigazgatási jog, valamint a peres képviselet a polgári és gazdasági jog legkülönfélébb területein. Horváth Gyula 2000-ben szerzett diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Pályafutását a Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Irodánál kezdte, ahol jelöltként, majd több mint öt évig…

A közelmúltban dr. Horváth Gyula csatlakozott a közép-kelet-európai jogi tanácsadásra specializálódott BNT budapesti irodájához, és a továbbiakban az Ingatlan és a Vitarendezési csoport munkáját támogatja. A 35 éves elismert szakember több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az ingatlan- és közigazgatási jog, valamint a peres képviselet a polgári és gazdasági jog legkülönfélébb területein.

Horváth Gyula 2000-ben szerzett diplomát a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Pályafutását a Dr. Hidasi és Társai Ügyvédi Irodánál kezdte, ahol jelöltként, majd több mint öt évig partnerként dolgozott. A 2004 óta folytatott ügyvédi tevékenység mellett számos ingatlan- és gazdasági jogi témában írt publikáció szerzője, melyek többek közt a Pesti Ügyvéd, az Ügyvédek Lapja, az Ingatlanjog kérdések és válaszok, az Ingatlan és befektetés, a Cégvezetés, a Világgazdaság, a Magyar Hírlap, a Népszava és a Népszabadság hasábjain jelentek meg. Társszerzője az Ingatlanjog Nagy Kézikönyve (CompLex Kiadó Jogi és Üzleti Tartalomszolgáltató Kft., Budapest 2007 és 2010) című kiadványnak, és vendégelőadó ingatlanjogi témában a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöktovábbképző Intézetében.

„Horváth kollégával részben közös ügyeken, részben ellenoldali képviselőként több alkalommal volt lehetőségünk együtt dolgozni. Kiváló felkészültsége és fellépése elismerésre méltó. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a továbbiakban csapatunkat erősíti. Jelenleg különösen az elmúlt években jelentős fellendülést mutató jogvitarendezési területen számítunk a munkájára, legyen az rendes vagy választottbíróságok előtti képviselet. Az ingatlanfejlesztésekhez tartozó jogi problémák komplex kezelése mindig is irodánk egyik specialitása volt, így – különösen a piac újbóli fellendülése esetén – Gyulának fontos szerep jut ebben a szektorban dolgozó ügyfeleink magas szintű kiszolgálásában.” – mondta Szabó Levente, a BNT budapesti jogi irodájának vezető partnere.

A BNT csoport

A BNT csoport egy kifejezetten a közép- kelet-európai régióra specializálódott független nemzetközi ügyvédi társulás. A cég kizárólag a régióban dolgozó ügyvédek irányításával alakult. Jelenleg mintegy 150 munkatársat foglalkoztat, és 10 országban rendelkezik önálló irodával.

A BNT csoport szakterülete Közép-Kelet-Európa országaiban a széles értelemben vett gazdasági jog. Praxisuk a klasszikus gazdasági jogi területeken kívül – különösen ingatlanjog, versenyjog, társasági jog, munkajog, adójog; valamint kereskedelmi szerződések joga – olyan speciális és komplex üzleti területekre is kiterjed, mint az alternatív energia vagy a vállalatfelvásárlások és zöldmezős beruházások.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 8.

Golda drámája

Golda – megrázó erejű életrajzi film Izrael első női miniszterelnökének néhány napjáról, amikor fontos döntéseivel alapjaiban határozta meg az ötven évvel ezelőtti arab–izraeli háború kimenetelét.

2023. november 24.

Fókuszban az ortopédiai műtétek

Lehangoló és biztató körképet is fest a magyar csípő- és térdprotézis-műtétekről egy új kutatás. Attól függ, hogy a helyzetet az állami vagy a magánegészségügy felől nézzük…