IV. CompLex Jogász Open


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Negyedszerre rendezték meg a CompLex Jogász Open Társasági Tenisztornát augusztus utolsó hétvégéjén. A tavalyi versenyen közel 100 jogász mérte össze tenisztudását. Elsősorban ügyvédek, de számos bíró, ügyész, jogtanácsos, közjegyző és banki szektorban dolgozó is benevezett a tornára, az egész országból érkeztek versenyzők. Idén több versenyszámot hirdettek, hogy még szélesebb körből jelentkezhessenek a teniszbarátok. Ezúttal is mintegy száz induló vett részt a három napos kupán az IDOM sportcentrumban.


Eredmények

Amatőr női egyéni
I. Szegő Judit
II. Hatala Réka
III. Rudolf Nóra
IV. Spisák Andrea

Nyílt női egyéni
I. Göböl Edina
II. Sándor Rita
III. Csík Noémi

Nyílt férfi egyéni
I. Pörzse Tamás
II. Paulik György
III. Kökény Balázs
III. Nyéki Tamás

Amatőr férfi egyéni
I. Vass Gábor
II. Bohács Zsolt
III. Kis Tamás Lajos
III. Kovács Szabolcs

Nyílt férfi egyéni 45+
I. Birkás Mikós
II. Szentes-Tóth István
III. Tivadar Pál
III. Stolpa András

Nyílt férfi páros
I. Paulik György – Kökény Balázs
II. Bohács Zsolt – Tildi Balázs
III. Kincses Attila – Pörzse Tamás
III. Beviz Ákos – Fröhlich Balázs

Férfi páros 85+
I. Déri Béla – Kádár Péter
II. Nyitrai Károly – Kisbán Lajos

Amatőr Vegyes páros
I. Nagypál Ildikó – Tivadar Pál
II. Zsoldos Andrea – Papp Jenő
III. Bihall Viktória – Gecse Péter
III. Kallos Judit – Dániel Károly

Nyílt vegyes páros
I. Csordás Beatrix – Patay Gábor
II. Bohács Gerda – Bohács Zsolt
III. Balta Rózsa – Szentes-Tóth István
III. Gaál Nóra – Paulik György

– Az idei verseny egyik újítása az volt, hogy az amatőr vegyes páros számot is külön megrendeztük. Ezen kívül a női versenyszámban is külön indítottunk egy amatőr kategóriát. Erre igen nagy volt az igény, mivel több az amatőr versenyző, mint a profi – magyarázza Kovács Szabolcs, az egyik szervező, aki kiskora óta teniszezik, bár – saját bevallása szerint – nem profi szinten. – A férfi páros versenyszámban is történt változás: nyílt férfi páros és férfi páros 85+ volt a két új megjelölés, ez utóbbi versenyszámban azon párok indulhattak, ahol a játékosok betöltött életkorának összege meghaladta a 85 évet. Ennek az újításnak is az volt a célja, hogy még többen léphessenek a pályára. A vegyes páros versenyszámban – a tavalyihoz hasonlóan – idén is lehetőség volt „nem jogász” párral elindulni. Ezt a versenyszámot ezúttal is nagy örömmel fogadták a résztvevők és idén is sokan érkeztek „nem szakmabeli”, de teniszezni szerető feleséggel, férjjel, ismerőssel. – Ez az úgynevezett örömtenisz. Nagy élmény, amikor apa a lányával vagy férj a feleséggel teniszezik – mondta Kovács Szabolcs. Tavaly Temesvári Andrea is indult ebben a kategóriában jogász férjével, de a döntőben kiestek.

A versenyszámok nagy része (amatőr férfi egyéni, nyílt és amatőr női egyéni, nyílt férfi 45+, vegyes páros) körmérkőzéses rendszerben kerültek lebonyolításra, így minden versenyző minimum három mérkőzést játszott. A nyílt férfi egyéni és a nyílt férfi páros meccsek pedig kieséses rendszerben működtek. Egyszerre kilenc pályán zajlott a játék, egy versenyző három versenyszámban indulhatott. A mérkőzéseket profi versenybíró osztotta be és segítő kollégáival együtt figyelte a játékrendet.

– Sok olyan ismerős arcot látni, akik korábban a még Balatonfüreden zajló országos jogász teniszversenyen is játszottak, az utóbbi négy évben pedig a jogász open lelkes versenyzői. De vannak persze új indulók is – meséli dr. Nagy Eszter szervező, aki kisebb sérülése miatt ezúttal nem játszhatott, helyette az adminisztrációs feladatokkal foglalkozott. – Célunk, hogy a jogász kollégák ne csak a tárgyalótermekben vagy a munka kapcsán találkozzanak, hanem ilyen szabadidős tevékenységek közben is. Így családi program keretében kötjük össze a sport adta örömet a versenyszellemmel. Sokan jönnek kisgyerekkel és egész nap jól érzik itt magukat. Nagy Eszter ugyan már nem jogászként tevékenykedik, hanem önálló reklámügynöksége van, de a tenisz és a barátai még mindig kötik ehhez a szakmához is. – A gyermekem is teniszezik, remek sport ez, esetemben még összekötő szerepe is van.

Úgy látszik, nem lehet elég korán elkezdeni: Kovács Szabolcs néhány hónapos kisbabája is megkapta már első teniszütőjét. – Nehéz volt ilyen színvonalas és szép környezetben lévő, kilencpályás klubot találni – mondja. – A szponzoroknak is nagyon hálásak vagyunk, ugyanis csupán a nevezési díjakból biztosan nem tudtunk volna ilyen remek hétvégi, családi programot létrehozni. A Head, a Griff, Wallis Duna és a CompLex visszatérő szponzoraink, idén is sokat segítettek.

A verseny harmadik szervezője, dr. Sándor Rita éppen játszik. A sportrendezvény körüli munkákban mindhárman közreműködtek, mindegyikük foglalkozott a különböző feladatokkal.

– A jogász open hűséges és lelkes résztvevője vagyok, már a balatonfüredi versenyekre is eljártam, ezúttal a profik között egyéniben sajnos kiestem a legjobb nyolc között – mondja mosolyogva Birkás Miklós ügyvéd, aki a nemrég Rómában EB-t nyert csapatnak a kapitánya. – Az egyéni tenisz és az ügyvédi tevékenység hasonlít egymásra: saját magunkra vagyunk utalva, a küzdésről szól mindkettő. A tenisz talán könnyebb, mert ha jobb vagy, nyersz, az ügyvédi szakmában viszont ez nem ilyen egyszerű. 16 évesen teniszezőnek készültem, de aztán édesapám sugalmazására más szakmát kerestem, s ügyvéd lettem. Persze a sportot azóta is űzöm. A tenisz olyan számomra, mint a vallás. Foglalkozom az utánpótlással: teniszedző is vagyok és jó néhány ügyvédjelöltet is kineveltem már. Nálunk a tenisz családi hagyomány: édesapám is teniszező volt, a lányom benne van a top 100-ban, de úgy néz ki, sajnos egy sérülés miatt le kell mondania a profi pályafutásról. Kitartás, fifika és gyakorlati érzék elengedhetetlen mindkét pályához.

Bohács Zsolt kenu EB- és VB-győztes, ennek ellenére az evezőlapátot gyakran cseréli teniszütőre, hiszen a tenisz is élete fontos része. – Idén amatőr egyéniben, férfi párosban és vegyes párosban is indultam, ez utóbbira a lányommal neveztünk be, aki 16 évesen jogásznak készül. Ugyanakkor a teniszt is imádja, elég jól megy neki, lassan már kikapok tőle. Szeged és Budapest között ingázunk, de már a füredi teniszversenyeken is részt vettem, a jogász openre pedig harmadszorra jöttünk el.

Péntek délután gulyáspartira volt hivatalos minden nevezett játékos, ahol kötetlen beszélgetés közben jobban megismerhették egymást az „ellenfelek”. Szombat délután, bár kissé szeles volt az idő, ennek ellenére jó hangulatú fogadáson látták vendégül a szervezők a résztvevőket és kísérőiket. A grillparty az IDOM Tenisz és Sportközpont kerti pavilonjában zajlott, majd sor került a tombolára, ahol a szerencsések a verseny szponzorai által felajánlott értékes nyereményekkel (sportfelszerelések, hétvégi gépkocsi használat, vásárlási utalványok) gazdagodtak. Tavaly a versenyzők kapták a szponzorok értékes meglepetéseit, de idén a szervezők úgy gondolták, jobb, ha tombolán sorsolják ki ezeket a nyereményeket, hogy mindenki egyforma eséllyel indulhasson az ajándékokért. Vasárnap a legtöbb versenyszámban az elődöntők és a döntők zajlottak, ám sokan érkeztek „csupán” szurkolni. Az első három helyezett érmeket kapott, az első helyezetteknek természetesen kupa is járt.

Krausz Viktória

 

III. CompLex Jogász Open

V. CompLex Jogász Open

VI. CompLex Jogász Open


Kapcsolódó cikkek

2024. február 20.

Honda e:Ny1 – Stílus és dinamika

Az új Honda e:Ny1 a márka második tisztán elektromos üzemű járműve az európai piacon. Egy dinamikus, stílusos, rendkívül praktikus, kompakt szabadidő-autó, ami a fiatalabb vásárlóknak készül a 2021 óta piacon lévő, 3. generációs HR-V alapjaira építve.

2024. február 16.

Vészkorszakon innen és túl

Két-két, a maga nemében egyedülálló új játékfilm és könyv köti össze a múltat a jelennel.