Porsche 911 Sport Classic


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Porsche szigorúan korlátozott számú 250 rajongó számára a 911 Sport Classic változatban örökítette meg az „Elfer” egészen különleges génjeit. Ezzel a Porsche az alacsony darabszámú, exkluzív sorozatok régi hagyományait is újra felelevenítette. A sorozat példányszámát 250-re korlátozták. Ezt az egészen különleges 911-est a Porsche Exclusive mintegy három esztendei fejlesztőmunkával, a részletek iránti különös gonddal és figyelemmel, a legigényesebb vásárlókör számára készítette. A Porsche Exclusive a márka azon részlege, amely a Porsche modellek egyedi és különleges – a szériakivitelen messze…

A Porsche szigorúan korlátozott számú 250 rajongó számára a 911 Sport Classic változatban örökítette meg az „Elfer” egészen különleges génjeit. Ezzel a Porsche az alacsony darabszámú, exkluzív sorozatok régi hagyományait is újra felelevenítette. A sorozat példányszámát 250-re korlátozták.

Ezt az egészen különleges 911-est a Porsche Exclusive mintegy három esztendei fejlesztőmunkával, a részletek iránti különös gonddal és figyelemmel, a legigényesebb vásárlókör számára készítette. A Porsche Exclusive a márka azon részlege, amely a Porsche modellek egyedi és különleges – a szériakivitelen messze túlmutató – kiviteleit változtatja álomból valósággá.

A legfrissebb munkájuk nyomán született, különleges 911-es „kettős kupola” tetejéről mindjárt az első pillantásra felismerhető. A hátsókerék-hajtású Carrera S modell műszaki alapjaira épülő sportkocsi emellett 44 milliméterrel kiszélesített, megnövelt nyomtávú farkialakítást is kapott. Az egyedi alsó spoilerrel megformált, markáns „SportDesign” orrkialakítás, valamint a legendás 1973-as Carrera RS 2.7 „ducktail” stílusát idéző, rögzített hátsó szárny teszi teljessé a 911 Sport Classic semmi mással össze nem téveszthető megjelenését.

Az exkluzív újdonságot közvetlen benzinbefecskendezéssel működő, 3,8 literes motor hajtja, amelynek teljesítményét a tervezők egy új fejlesztésű, összesen hat depresszió-szabályzású szeleppel kialakított rezonancia-szívórendszer alkalmazásával 23 lóerővel, összesen immár 408 lóerőre emelték. A 911 Sport Classic kizárólag hatfokozatú, manuális sebességváltóval rendelhető. Kiválóan illenek az exkluzív 911-es karakteréhez az alapkiviteléhez tartozó Porsche kerámia-kompozit féktárcsák, a 20 milliméterrel alacsonyabbra süllyesztett karosszériával kombinált PASM-sportfutómű, valamint a hátsó mechanikus differenciálzár és a feketére fényezett küllőkkel készülő, modellspecifikus, 19 colos könnyűfém keréktárcsák.

A 911 Sport Classic ugyancsak speciális, rendkívül igényes kialakítású utastere a Porsche Exclusive szakemberei keze munkáját dicséri, s új, a Porsche által mindeddig még nem alkalmazott anyagfajtákat sorakoztat fel. A különleges szövött bőr például finom bőrcsíkokból és fonálból készül, s a világosszürke szegélyű, új tervezésű adaptív sportülések középső sávját, illetve az ajtókat borítja. A műszerfalat számos kezelőelemmel és kiegészítőjével együtt „espresso natur” árnyalatú nyersbőrrel vonták be, igényes kontrasztot alkotva az ugyancsak exkluzív „sportclassic szürke” külső fényezéssel.

E különleges kisszériás modellje piaci bevezetésére a Porsche Design Driver´s Selection több speciális termékkel is megjelent. A szintén korlátozott darabszámú AluFrame guruló bőrönd, a pólóing, a sapka és nyakzsinór egyaránt a 911 Sport Classic egyedi színkombinációjában készül. A jármű értékesítésének kezdetére pedig a későbbiekben egy igényes, 1:43 méretarányú makett is piacra kerül majd.

Buday Dénes


Kapcsolódó cikkek

2024. február 20.

Honda e:Ny1 – Stílus és dinamika

Az új Honda e:Ny1 a márka második tisztán elektromos üzemű járműve az európai piacon. Egy dinamikus, stílusos, rendkívül praktikus, kompakt szabadidő-autó, ami a fiatalabb vásárlóknak készül a 2021 óta piacon lévő, 3. generációs HR-V alapjaira építve.

2024. február 16.

Vészkorszakon innen és túl

Két-két, a maga nemében egyedülálló új játékfilm és könyv köti össze a múltat a jelennel.