Teljes magyar cégadatbázis mérlegadatokkal, ingyenes cégfigyelő szolgáltatással


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A CompLex Céginfó egy olyan gazdasági információs és elemző rendszer, amely átfogó képet ad a magyar gazdaság szinte egészéről. A rendszer a megszokott lekérdezési lehetőségeken felül innovatív és sokrétű keresési lehetőségeket és többletszolgáltatásokat kínál. Az ingyenes kiegészítő szolgáltatás 400 cég változásfigyelését teszi lehetővé.


A lemez alapja a cégbírósági adatbázis, de ezenfelül cégek esetében további jelentős többletinformációkat tartalmaz:
– az 1989 óta bekövetkezett összes változást (cégtörténet, cégnév, székhely, alaptőke stb.);
– a gyakran fontos információkat hordozó, és a cégjegyzékből nem hozzáférhető hirdetményeket és közleményeket;
– a csak külön forrásokból nehézkesen hozzáférhető pénzügyi beszámolókat, könnyen kezelhető és kereshető adatformátumban;
– a legfrissebb létszámadatokat;
– az APEH adószámokra vonatkozó információit, és határozatait;
– a munkaügyi és munkavédelmi bírságokat;
– Széchenyi-kártya adósság információkat;
– 50 000 cég telefonszámát.

Ezenkívül tartalmazza a teljes, hiteles egyéni vállalkozói adatbázist (név, cím, adószám és tevékenységi kör), továbbá a nonprofit szervezetek és közintézmények adatbázisát. Az elérhető adatok köre folyamatosan bővül.

Kockázatmenedzsment a céginfóval

A Céginfó segítségével elemezheti és figyeltetheti meglévő vagy potenciális üzleti partnereit, ezáltal megalapozottabb üzleti döntéseket hozhat, illetve időben lépéseket tehet üzleti kockázatai csökkentése érdekében. A Céginfó a kockázatmenedzsment támogatásához a következőket kínálja:
1. Ingyenes Cégfigyelő szolgáltatás
A Céginfó Cégfigyelő szolgáltatása 400 cég változásfigyelését teszi lehetővé. Az adatbázisból listák készíthetők a figyeltetni kívánt cégekről, minden előfizetéshez 2 listát lehet létrehozni, listánként 200 céggel. A figyeltetett cégek adataiban bekövetkező valamennyi változásról e-mailben értesítést küldünk.
2. Cégkapcsolati − tulajdonosi háló modul
A szintén ingyenes kapcsolatháló-modul a cégek közötti tulajdonosi összefonódásokat és egyéb kapcsolatokat ábrába rendezve jeleníti meg.
3. Mérlegadatok, export, pénzügyi mutatószámok
A Céginfó jelenleg tartalmazza szinte az összes cég több évre vonatkozó mérleg- és eredménykimutatás-adatait. Hogy megkönnyítsük a mérlegadatok alapján történő elemzést, a potenciális üzleti partnerek, versenytársak pénzügyi szempontú összehasonlítását és megítélését, 2010 májusától új előfizetőknek ingyenes szolgáltatásként lehetővé tesszük a felhasználó által tetszőlegesen kiválasztott cégek automatikus mérlegadat exportját. Ehhez kapcsolódóan egy szintén új funkció segítségével a rendelkezésre álló adatokból pénzügyi mutatószámok képezhetők.

Kényelmi szolgáltatások, funkciók

– Több mint ötvenféle keresési lehetőség, mely egymással kombinálható, szemben az ingyenes adatbázisok 3 lehetőségével,
– listakészítés tömeges adatexportálási lehetőséggel,
– folyamatos adatfrissítés.

A szolgáltatás 2010. augusztus 31-ig kedvezményesen rendelhető meg, bővebb információt a CompLex Kiadó Kft. honlapján talál.


Kapcsolódó cikkek