Új magyar partner a DLA Piper nemzetközi jogi irodánál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Budapest, 2010. január 11. – A DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda partnerré nevezte ki Nemescsói Andrást, a budapesti iroda jogvitarendezési és szabályozási csoportjának vezető ügyvédjét. A 33 éves szakember elsődleges szakterületei a pénzügyi és társasági jogi jogviták, illetve a pénzügyi szabályozási kérdések. Jelentős tapasztalattal rendelkezik közjogi, alkotmányjogi és közösségi jogi ügyek terén. Számos publikációja jelent meg társasági jogi és tőkepiaci területen mind hazai, mind külföldi kiadványokban. Nemescsói András 2000-ben diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán, második diplomáját 2002-ben…

Budapest, 2010. január 11.
– A DLA Piper nemzetközi ügyvédi iroda partnerré nevezte ki Nemescsói Andrást, a budapesti iroda jogvitarendezési és szabályozási csoportjának vezető ügyvédjét.

A 33 éves szakember elsődleges szakterületei a pénzügyi és társasági jogi jogviták, illetve a pénzügyi szabályozási kérdések. Jelentős tapasztalattal rendelkezik közjogi, alkotmányjogi és közösségi jogi ügyek terén. Számos publikációja jelent meg társasági jogi és tőkepiaci területen mind hazai, mind külföldi kiadványokban.

Nemescsói András 2000-ben diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán, második diplomáját 2002-ben Milánóban, közgazdasági és nemzetközi kapcsolatok posztgraduális területen szerezte. Jelenlegi munkahelyét megelőzően a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) tőkepiaci területén szerzett vezetői tapasztalatokat. Munkája mellett aktív tudományos tevékenységet is folytat. Ennek eredményeképpen még egyetemi évei alatt, 1999-ben kitüntették a Magyar Tudományos Akadémia által adományozott Pro Scientia Aranyéremmel a közgazdaságtan területén kifejtett tudományos tevékenységéért.

„Az új partner kinevezése is világosan jelzi, hogy a nemzetközi szinten dinamikusan bővülő jogvitarendezési és szabályozási terület a DLA Piper budapesti irodájában is egyre hangsúlyosabb szerepet kap. Az új partner által képviselt komoly szakmai tapasztalat jelentősen hozzájárul a DLA Piper speciális tudásához, amellyel ügyfeleinek komplex jogi problémakörökre képes teljes körű megoldást nyújtani” – mondta Posztl András, a DLA Piper irodavezető partnere.

A DLA Piper a világ egyik vezető jogi szolgáltatója – a Legal Business Global 100 árbevételi listáján 2009-ben az első helyen szerepelt. Jelenleg 29 országban 67 irodát működtet. Magyarországon több mint 20 éve van jelen.

Háttér-információ:

A DLA Piper budapesti irodája az ország egyik vezető, gazdasági joggal foglalkozó ügyvédi irodája, amely hazai és külföldi vállalati ügyfeleknek, pénzintézeteknek és közigazgatási szervezeteknek nyújt integrált jogi szolgáltatásokat, nagymértékben támaszkodva munkatársai nemzetközi tapasztalataira, illetve helyi szakértelmére. A Horváth és Társai DLA Piper Ügyvédi Iroda 1988-as megalakulása óta elsősorban a társasági jogi és finanszírozási ügyletek területén alapozta meg hírnevét, ám a pénz- és tőkepiaci szabályozással, a médiajoggal, a kereskedelmi ügyletekkel, az ingatlanokkal, valamint az adójoggal foglalkozó szakcsoportjai is komoly erőt képviselnek a hazai jogi szolgáltatók piacán.

A DLA Piper az egyik legdinamikusabban fejlődő nemzetközi jogi szolgáltató, amely jelenleg már 3500 ügyvéddel áll ügyfelei rendelkezésére a világ 29 országában található 67 irodáján keresztül. Méretét jól mutatja, hogy a Legal Business Global 100 árbevételi listáján 2009-ben az első helyen szerepelt. A Chicagóból és Londonból közösen irányított cég tavaly a Mergermarket hírügynökség szerint a világ első számú M&A jogi tanácsadója volt a vállalatfelvásárlási ügyletek száma alapján.


Kapcsolódó cikkek