VÁLASZÚTON – Egy új munkajogi szabályozás küszöbén?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az elmúlt nyolc évben a Magyar Munkajogi Konferencia a munkajogászok és a HR-szakemberek legismertebb találkozójává vált: egy olyan találkozóvá, ahol a legfontosabb és legaktuálisabb szakmai kérdések kerülnek terítékre – idén mi más lehetne a középpontban, mint a közeledő új Mt.?


A Thermal Hotel Visegrádban ezúttal is a megszokott időpontban, október 11-én kezdődik a konferencia. A délelőtt két plenáris előadással indul: Dr. Magyarfalvi Katalin bíró, a Legfelsőbb Bíróság bírója A munka alkotmányos keretei-ről, Dr. Lőrincz György ügyvéd a konferencia mottójáról, egy új munkajogi szabályozás lehetőségéről és szükségességéről értekezik.

A délutáni szemináriumokon a résztvevők megismerhetik az Egyenlő Bánásmód Hatóság munkáját, szó lesz a kölcsönzéssel kapcsolatos jogi kérdésekről, ill. a munkaviszony-megszüntetés problémái is terítékre kerülnek. A vacsorát követően lehetőség nyílik a szórakoztató kikapcsolódásra is – nem marad el az évek óta megszokott Munkajogi Ki-Mit-Tud, majd a tavaly nagy sikert aratott Mészáros Árpád Zsolt színművész fellépése zárja az estét.

Október 12-én szemináriumokkal indul a nap: Dr. Pál Lajos vezetésével a munkaidő és beosztása lesz a téma, mely során többek között a sajátos munkavégzési körülményekhez kapcsolódó speciális szabályokról is szó esik. Ezzel párhuzamosan Vezetők és jogállásuk címmel a versenytilalom, az összeférhetetlenség, ill. a Gt. És az Mt. viszonya is megvitatásra kerül. A harmadik szeminárium az Adatvédelem és személyhez fűződő jogok védelme a munkaviszonyban kérdéskörét járja körbe Dr. Handó Tünde a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnökének moderálásával. Az ebéd előtt a legismertebb munkajogászok beszélgetnek arról, milyen munkajogi szabályozást szeretnének: Prof. Dr. Kiss György, a PTE ÁJK tanszékvezető egyetemi tanára moderálásával Dr. Berke Gyula, a PTE ÁJK dékánja, Dr. Lőrincz György, Dr. Pál Lajos, és Dr. Pethő Róbert, egy jövőbeni Munka Törvénykönyvéről vitáznak. Ebéd után Jogelvek a munkajogi gyakorlatban címmel Dr. Berke Gyula tart előadást, ezt követi a minden évben megszokott pódiumvita. Az este a vacsora után Kovács András Péter Dumaszínházas stand up comedy műsorával és Mészáros Árpád Zsolt fellépésével zárul.

A zárónap délelőttjén fórumon meghívott szakértőktől kérdezhetnek a résztvevők: Dr. Pál Lajos vezetésével Dr. Futó Gábor a Budapest Főváros Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának főtanácsosa, Prof. Dr. Kiss György és Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs címzetes egyetemi docens válaszol a felmerülő kérdésekre.

Az elmúlt évek tapasztalata alapján idén is teltházra számít a szervező, a CompLex Kiadó RODIN Felnőttképzési Üzletága, közel 300 munkaügyi, személyzeti, HR-vezetőt, vállalati jogtanácsost, ügyvédet várnak a konferenciára. A Thermal Hotel Visegrád szobáinak 60% már most foglalt, érdemes időben jelentkezni a méltán népszerű háromnapos szakmai és kapcsolatépítő eseményre.

A részletes program és jelentkezés:
www.munkajogikonferencia.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 17.

Az Élet kulturális Menete

Színházi előadás, kiállítás és egy történelmi kötet révén is lehet emlékezni a holokauszt 80. évfordulójára. 

2024. május 10.

Ferihegy – Újabb útirányok és rekordok

Már 130-nál is több városba repülhetünk el közvetlenül Budapestről, 2025-ben pedig talán Észak-Amerika néhány metropoliszába is újra eljuthatunk.